Fandt lige det her klip inde på Break.com
http://www.break.com/index/corona_beer_freezing_trick2.html
Nogen der kan forklare mig hvorfor de ikke allerede er frosset helt til is inden han slår flaskerne ned i bordet????
Fandt lige det her klip inde på Break.com
http://www.break.com/index/corona_beer_freezing_trick2.html
Nogen der kan forklare mig hvorfor de ikke allerede er frosset helt til is inden han slår flaskerne ned i bordet????
ser sygt ud...
Tror det er noget med at den er overfrossen eller noget..
Ligesom hvis du tager noget is og propper salt på.. Og så et reagensglas ned i isen og lader den stå lidt. så tager du den op og slår på glasset så sker det samme..
Mener det er noget med at den er nedfrosset alt for hurtigt af en art..
Det er noget med at væsker kan være "underafkølede" dvs. have en temperatur lavere end dets frysepunkt men stadig være flydende.
Selve krystalliseringsprocessen kan så pludselig sættes igang ved en ydre påvirkning. Som her da han slår flasken ned i undelaget.
Du kender også fænomonet fra isslag hvor det tilsyneladende regner, men
regnen bliver til is idet den rammer jorden.
QuoteOriginally posted by Humpeligimp
Det er noget med at væsker kan være "underafkølede" dvs. have en temperatur lavere end dets frysepunkt men stadig være flydende.
Selve krystalliseringsprocessen kan så pludselig sættes igang ved en ydre påvirkning. Som her da han slår flasken ned i undelaget.
Du kender også fænomonet fra isslag hvor det tilsyneladende regner, men
regnen bliver til is idet den rammer jorden.
What he said
Kan nu ikke helt se det vilde i det
Som allerede sagt, er det simpelthen fordi at de er underafkølede, og så skal der blot et lille stød til før at det fryser.
Der er myter/rygter om at det samme er sket med søer i lande som Rusland - fordi at det er så ekstremt koldt og hvis det samtidig er vindstille. Så skal der meget lidt til før at det fryser.
det er egentligt ikke et trick, men blot en et fysisk faktum.
hvis vi tager vand som et nemt eksempel, og køler det ned til 0.2 grader celcius i en lukket flaske med overtryk, og pludselig giver den et stød så trykket udligner sig vil temperaturen naturligvis falde, og så kommer det under frysepunktet.
mythbusters har faktisk også i et afsnit vist at man kan gøre det omvendte "overopvarme" et kæmpe stykke tyggegummi.. nogle unger havde været så idiotiske at varme et stort stykke tyggegummi op i mikroovnen og da de så tog fat i det, eksploderede det på grund af at det kom over smeltepunktet meget hurtigt. så skoldhed smeltet tyggegummi i hele ansigtet... avav.
de viste også at man kunne komme ud for at koge en kop vand i mikroovnen og så når man tager den ud, ser den overhovedet ikke ud til at koge.. men så når man propper en teske i vandet står der hamrende varmt damp op af koppen..
fysik er sgu ikke for sjov
Mvh Jesper
QuoteDisplay MoreOriginally posted by Jepson
det er egentligt ikke et trick, men blot en et fysisk faktum.
hvis vi tager vand som et nemt eksempel, og køler det ned til 0.2 grader celcius i en lukket flaske med overtryk, og pludselig giver den et stød så trykket udligner sig vil temperaturen naturligvis falde, og så kommer det under frysepunktet.
mythbusters har faktisk også i et afsnit vist at man kan gøre det omvendte "overopvarme" et kæmpe stykke tyggegummi.. nogle unger havde været så idiotiske at varme et stort stykke tyggegummi op i mikroovnen og da de så tog fat i det, eksploderede det på grund af at det kom over smeltepunktet meget hurtigt. så skoldhed smeltet tyggegummi i hele ansigtet... avav.
de viste også at man kunne komme ud for at koge en kop vand i mikroovnen og så når man tager den ud, ser den overhovedet ikke ud til at koge.. men så når man propper en teske i vandet står der hamrende varmt damp op af koppen..
fysik er sgu ikke for sjov
Mvh Jesper
ja jeg syntes jo det er sjovt og fascinerende
QuoteDisplay MoreOriginally posted by Jepson
det er egentligt ikke et trick, men blot en et fysisk faktum.
hvis vi tager vand som et nemt eksempel, og køler det ned til 0.2 grader celcius i en lukket flaske med overtryk, og pludselig giver den et stød så trykket udligner sig vil temperaturen naturligvis falde, og så kommer det under frysepunktet.
mythbusters har faktisk også i et afsnit vist at man kan gøre det omvendte "overopvarme" et kæmpe stykke tyggegummi.. nogle unger havde været så idiotiske at varme et stort stykke tyggegummi op i mikroovnen og da de så tog fat i det, eksploderede det på grund af at det kom over smeltepunktet meget hurtigt. så skoldhed smeltet tyggegummi i hele ansigtet... avav.
de viste også at man kunne komme ud for at koge en kop vand i mikroovnen og så når man tager den ud, ser den overhovedet ikke ud til at koge.. men så når man propper en teske i vandet står der hamrende varmt damp op af koppen..
fysik er sgu ikke for sjov
Mvh Jesper
Ja og oddsene for at det kunne ske var vist så små at det kun skete gennemsnitligt 2 gange om året
De brugte også demineraliseret vand så vidt jeg husker. Det var derfor det kunne lykkedes. Ellers ville mineralerne forhindre at vandet kunne overophede
hmm forresten x man du ma da ikke have animeret avatar
til topic:
har set det før men hvordan kan han når det er i lukket flaske?
Jeg har oplevet at tage sådan en billig baldur sodavand fra garagen og når den blev åbnet frøs den også til is med det samme. Så det kan nemt ske det er ikke så utroligt.
QuoteDisplay MoreOriginally posted by Jepson
det er egentligt ikke et trick, men blot en et fysisk faktum.
hvis vi tager vand som et nemt eksempel, og køler det ned til 0.2 grader celcius i en lukket flaske med overtryk, og pludselig giver den et stød så trykket udligner sig vil temperaturen naturligvis falde, og så kommer det under frysepunktet.
mythbusters har faktisk også i et afsnit vist at man kan gøre det omvendte "overopvarme" et kæmpe stykke tyggegummi.. nogle unger havde været så idiotiske at varme et stort stykke tyggegummi op i mikroovnen og da de så tog fat i det, eksploderede det på grund af at det kom over smeltepunktet meget hurtigt. så skoldhed smeltet tyggegummi i hele ansigtet... avav.
de viste også at man kunne komme ud for at koge en kop vand i mikroovnen og så når man tager den ud, ser den overhovedet ikke ud til at koge.. men så når man propper en teske i vandet står der hamrende varmt damp op af koppen..
fysik er sgu ikke for sjov
Mvh Jesper
Jep, har godt set det afsnit med vandet.. men det med tyggegummiet har jeg ikke set... må fandmer være ubehageligt at få sådan noget klistret stads op ansigtet.. av av
det var ikke tyggegummi men et stort bolsche
QuoteOriginally posted by Dj revaX
det var ikke tyggegummi men et stort bolsche
Yeah. Jawbreakers
Eller, de er jo faktisk bolche udenpå og tyggegummi indeni.
Det er der de bygger en stålmund til det. Ret fed.
Ud over det kan det ske når der er ro i væsken og tilstrækkelig lidt partikler at krystallisere omkring.. Hvilket jeg ikke fatter at der er i en øl. Det kan evt også have noget at gøre med at han slår noget co2 ud af opløsning.. ved ikke hvordan det påvirker evnen til at fryse. Men så stiger trykket også. Havde han lettet låget var sagen klar.
Det er da cool... :0)
Til dem som ikk har set mythbusters afsnittet: