Gaming PC - bygge selv eller købe færdigsamlet?

  • Hej alle!


    Ved godt der er 1233434 andre posts omkring dette emne, men nu starter jeg så det næste :).


    Jeg går med tanker om at få mig en ny gaming PC til omkring 5.000 kr. eller under (hvis muligt), som skal kunne trække League of Legends og RIFT på max settings. Har bygget min nuværende PC for omkring 5 år siden, så ved nogenlunde hvordan det skal gøres.


    Nu har jeg så en masse spørgsmål:


    1. Burde jeg bygge PC'en selv eller købe en færdigsamlet - er der efterhånden nogen særlig besparelse ved at bygge selv?


    2. De nævnte spil er vel ikke meget krævende sammelignet med andre nyere spil, hvormed jeg egentlig ikke behøver det nyeste nye?


    3. Hvis jeg bygger selv, vil jeg så kunne bruge dele fra min gamle PC, såsom kabinet, HD, PSU og CPU køler?
    - Min PSU er en 400W Gigabyte, som jeg tænker ikke rækker mere?
    - Min CPU køler er en Thermaltake Silent Tower på en AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 4800+ 2,51 GHz.
    - Ved ikke helt hvad min HD er, bare at den er 400 GB.
    - Mit kabinet er et Centurion, som jeg tænker er standard størrelse osv.?


    4. Ville disse dele til byg-selv være overkill mht. ovennævnte spil?
    - http://www.computersalg.dk/pro…87-bundkort-socket-1150-#
    - http://www.computersalg.dk/pro…per-series-hukommelse-8-g
    - http://www.computersalg.dk/pro…60-tidc22gd5-grafikkort-g
    - http://www.computersalg.dk/pro…-core-i54670k-haswell-box


    Så denne CPU foreslået i en anden post: http://www.computersalg.dk/pro…edition-amd-fx-6300-35-gh


    Ville den kunne tilfredsstille mine behov?


    5. Hvordan er Intel ift. AMD mht. gaming? Af en eller anden grund foretækker jeg Intel, men er der nogen nævneværdig forskel? Og er en Haswell CPU et must til gaming eller er det overvurderet?


    6. Burde jeg anskaffe mig en SSD disk eller er det ikke vigtigt?


    Der kommer nok mere, men vi starter her :).


    På forhånd tak!

  • 1. En hjemmebygget vil typisk være lidt billigere og af noget højere kvalitet. De færdigbyggede computere er der som oftest skåret lidt på kvaliteten for at holde en lav pris.


    2. LOL er meget lidt krævende. Rift er væsentlig mere krævende, men trods alt ikke et af de mest krævende spil i 2013.


    3. Kabinet og harddisk i hvert fald.


    4. Nja, der kunne måske spares lidt hist og her, men det er ikke helt skævt i forhold til et spil som Rift.


    5. Intel er bedre, men AMD haler ind på dem i øjeblikket. AMD bruger markant mere strøm, hvilket også betyder at der skal mere køling til. Haswell er på ingen måde et must, det er kun en marginal forbedring i forhold til forgængeren Ivy Bridge.


    6. Ikke afgørende for gaming. Det er en meget lækker opgradering til generel brug, men på den anden side er det også noget der sagtens kan opgraderes senere hvis pengene ikke er der lige nu.

  • Tak for den hurtige tilbagemelding :)!


    Lige et par spørgsmål mere:


    1. Jeg fandt en masse billigere motherboards, men hvorfor er det, at jeg ikke burde vælge dem, når nu de har den rigtige socket osv.?


    2. Mht. Haswell, burde jeg så downgrade den og snuppe en Ivy Bridge? Er den postede AMD processor crap siden den koster det halve af Haswell?


    3. Hvilken PSU ville du foreslå til det nævnte setup, når nu 400W ikke er nok?


    4. Hvilken køler burde jeg anskaffe til den nævnte CPU?

  • Såvidt jeg ved, betaler du flere steder blot 500,- til 800,- for at få forhandleren til at samle for dig, når du køber delene i butikken. Det er der jo så nogle fordele ved, hvis skidtet ikke virker og det er vanskeligt at lokalisere, hvor fejlen kommer fra.


    Jeg ved ikke, om du så kan få forhandleren til at bruge nogle af de dele, du har i forvejen.


    Om det er dyrt eller billigt i forhold til fordelene er lidt op til dig.


  • Hvis du kun har 5000kr. til computer - Så starter du med at købe 8GB mindst 1600mhz max. CL9 RAM, et HD7950 eller GTX770 grafikkort, og en 550watt god strømforsyning f.eks. denne her: http://www.computersalg.dk/pro…ro550w-str%C3%B8mforsynin


    Når du har gjort det, så kan du se hvad der er råd til af CPU - Du skal købe mindst en quad core CPU, og den skal være af nyere dato, det vil sige f.eks. FX-6300, I7-4670K, eller noget helt andet, bare eksempler...


    Hvis du har en sata harddisk, så brug den, køleren, og kabinet kan måske også bruges - Men.. Jeg ville altså installere Windows 8 64bit, windows 7 kræver en hel del af harddisken... Til windows 8 bruger du dette program: http://sourceforge.net/projects/classicshell/files/


    På den måde får du mest gamer computer for dine penge:-)




    Mvh.


  • 1. Det varierer. Der er forskellige chipsæt der understøtter forskellige ting. F.eks. er der på AMD-siden nogle bundkort med et oldgammelt chipsæt fra ca. 2007, og det er altså en dårlig idé at købe i 2013. På Intel-siden er der chipsæt der ikke tillader overclocking. Og så videre.


    2. Det kommer lidt an på prisen og om man skal overclocke. Ivy Bridge overclocker lidt bedre end Haswell, men er lidt langsommere som udgangspunkt. Så hvis man vil overclocke kan man få nogenlunde samme ydelse til en lidt lavere pris med Ivy Bridge. Men ellers kan man lige så godt vælge Haswell. Det er også en tand mere fremtidssikret.
    FX-6300 er ikke crap, men den er væsentlig langsommere end f.eks. Core i5-4670K. Dog ikke helt så meget som prisen antyder; den koster det halve, men SÅ meget langsommere er den altså ikke. Hvis man ikke har brug for en high-end CPU er den et fint køb.


    3. Det er ikke fordi du har brug for alverdens mange Watt. 450W kunne egentlig godt gøre det, selv 400W kunne til nøds bruges. Men det handler også om kvaliteten. Gigabytes strømforsyninger er generelt ikke specielt gode, og det hjælper heller ikke at den har nogle år på bagen.


    4. Cooler Master Hyper 212 Evo er et godt bud i den billige ende. Noctua NH-D14 er et godt bud hvis det skal være high-end køling.

  • Tak for input!


    For mig at se, vil et GTX770/HD7950 kort minimum koste 2k? Er det nødvendigt, når nu jeg ikke skal spille andet end LoL og RIFT?


    Hvad tænker du omkring motherboard?


    Og tak for henvisningen til Windows 8, selvom jeg ikke helt ved hvordan det fungerer :).


  • AMD's CPU'er er generelt langsommere i spil, men billigere - Og hvis du ikke skal købe et titan grafikkort, eller ligende, så vil AMD ofte være det bedste valg, fordi at grafikkortet er MEGET vigtigere end CPU'en, og så er der ekstra penge til et større grafikkort.


    Nej et gtx770/HD7950 er ikke nødvendigt - Men hvis du ville købe det der er nødvendigt, så behøvede du heller ikke bruge 5000kr. til en gamer. I en gamer er grafikkortet vigtigst, ikke CPU'en, og det er netop derfor det er vigtigere med et godt grafikkort, og så er en FX-6300 et fint valg, selvom f.eks. I7-4670K er hurtigere, for den ydelse du får ud af en god CPU er ligegyldig, i forhold til den ydelse grafikkortet giver dig.


    Til Rift ville et HD7850 grafikkort, og en gammel quadcore CPU(f.eks. Phenom II x4) vil sikkert kunne klare det med alt på max., men det er jo en gamer computer du vil bygge. Ved at købe HD7950 eller større grafikkort, får du meste gamer for pengene, og du skal selvfølge ikke købe en Phenom II x4, bare fordi den kan trække spillet, da du kan få en FX-6300 til næsten samme pris:-)


    Jeg ved ikke hvordan jeg skal forklare det, men en I7-4670k til 1800kr, og så et lille GTX660 giver dig ikke nær så meget ydelse i spil, som f.eks. et GTX770(Hvis du er til nvidia), og en FX-6300 ville gøre.


    Hvis du vil ha' mest for dine penge, så køb HD7950, FX-6300, og en ok SSD disk f.eks. Samsung 840.



    Eksempel:


    Grafikkort: http://www.computersalg.dk/produkt/969636/club-3d-radeon-pokerseries-hd-7850-roy]<br>CPU: [url]http://www.computersalg.dk/produkt/798240?varenummer=798240&utm_source=EDBpriser&utm_medium=edbpriserLINK&utm_campaign=EDBpriser
    Bundkort: http://www.computersalg.dk/pro…5a97-le-20-bundkort-atx-s
    RAM: http://www.computersalg.dk/pro…low-profile-ddr3-1866mhz-
    Strømforsyning: http://www.computersalg.dk/pro…ro450w-v2-str%C3%B8mforsy


    Pris i alt: 3400kr. CPU'en er for hurtig til grafikkortet i dette system, men! Der er ikke meget at spare, ved at vælge en langsommere CPU. Dette system burde kunne trække rift på max. Uden jeg kan love det, da jeg ikke har prøvet:-)



    Grafikkort: http://www.computersalg.dk/pro…NK&utm_campaign=EDBpriser
    SSD Disk: http://www.computersalg.dk/pro…NK&utm_campaign=EDBpriser
    CPU: http://www.computersalg.dk/pro…NK&utm_campaign=EDBpriser
    Bundkort: http://www.computersalg.dk/pro…5a97-le-20-bundkort-atx-s
    RAM: http://www.computersalg.dk/pro…low-profile-ddr3-1866mhz-
    Strømforsyning: http://www.computersalg.dk/pro…ro550w-str%C3%B8mforsynin


    Pris i alt: 4400kr. god balance mellem CPU, og grafikkort ydelse.



    Grafikkort: http://www.computersalg.dk/pro…f-2gd5oc-grafikkort-gf-gt
    SSD Disk: http://www.computersalg.dk/pro…NK&utm_campaign=EDBpriser
    CPU: http://www.computersalg.dk/pro…NK&utm_campaign=EDBpriser
    Bundkort: http://www.computersalg.dk/pro…5a97-le-20-bundkort-atx-s
    RAM: http://www.computersalg.dk/pro…low-profile-ddr3-1866mhz-
    Strømforsyning: http://www.computersalg.dk/pro…ro550w-str%C3%B8mforsynin


    Pris i alt 5100kr. CPU'en er lidt sløv til det grafikkort, men det kan stadigt ikke gøres meget bedre til den pris, med mindre man fjerne SSD disken, og det ville ødelægge for meget.



    I7-4670K passer fint sammen med et Titan grafikkort, men hvis der ikke er råd til et titan grafikkort, så ville det være dumt at købe en dyr I7-4670K. Det jeg tænker på, er hvordan den færdige computer yder i spil.


    Det ville være synd at fjerne SSD disken, der er sket meget inden for computere siden sidst du samlede computer, harddisken, og rammen er blevet meget belastet siden dengang, derfor er det vigtigt med hurtig RAM, og en SSD disk, som du også selv er inde på.

  • Hej,


    Jeg er selv ved at samle en computer. Den skal bruges til gaming i god kvalitet, mediecenter (sættes til mit fjernsyn og en skærm) og jeg vil gerne kunne hoste servere som TeamSpeak, CounterStrike og evt. MineCraft (hvis ikke det er alt for krævende).


    Jeg synes Dnope's bud til 4100,- virker tiltalende, men ville det være en idé at bytte følgende ud:
    CPU: AMD FX-8350 http://www.edbpriser.dk/proces…a-box-pib-id-7042039.aspx til 1357,-
    Bundkortet: ASUS SABERTOOTH 990FX - Rev. 2.0, S-ATA-300 http://www.edbpriser.dk/bundko…fx-rev-20-id-6932439.aspx til 1147,-


    Er der desuden nogle gode råd til
    -Evt. køler(e)
    -Kabinet
    -Skærm
    -Tastatur (trådløs)
    -Mus (trådløs)

    MB: ASUS M5A97 LE, PSU: AMD FX 6300 @ 3,5GhZ, GPU: Sapphire VAPOR-X 7950, RAM: G-Skill Ares Low Profile, DDR3 1866 MhZ, Case: Fractal Design Define R4


  • Til den type spil du er ude i er et GTX 770 overkill. MMOs har generelt brug for en meget kraftig CPU og, i Rifts tilfælde, et okay grafikkort (et GTX 660 eller Radeon HD 7870 ville være fint). Så Dnope har ikke ret i at CPUen er næsten ligegyldig.


    Windows 8 er i øvrigt heller ikke nogen kæmpe forbedring i forhold til Windows 7. Der er bare justeret lidt hist og her (computeren starter hurtigere), og så er der det nye interface, som ikke er nogen forbedring på en stationær computer.



    Det bundkort er generelt ikke pengene værd. Det Asus M5A97 LE Dnope linkede er okay hvis man ikke overclocker, men skal der overclockes er et bedre bundkort nødvendigt. Men 1147,- er for dyrt. Skal der ikke køres SLI/Crossfire kan man klare sig med et Gigabyte GA-970A-UD3. Vil man have mulighed for SLI/Crossfire skal man op i f.eks. et Gigabyte GA-990XA-UD3.


    Kølere kom jeg ind på lidt tidligere - Cooler Master Hyper 212 Evo er god hvis man har et stramt budget, mens Noctua NH-D14 er en af de bedste luftkølere på markedet.
    Kabinettet er lidt en smagssag, og kommer også an på budgettet. Men skal det være et godt kompromis mellem kvalitet og pris, så ville jeg anbefale et Corsair Carbide 200R.


  • Jeg synes ikke der er nogen grund til at skifte bundkort eller CPU ud - Selvfølge er en FX-8350 noget hurtigere, men i spil vil du ikke mærke noget videre til det.


    Bundkortet vil du kun få noget ud af at skifte, hvis du vil overclocke, og igen vil du ikke mærke nogen videre ydelse forskel i spil selvom du overclocker.


    Hvis du vil overclocke til 4,9-5,1ghz, bare for at gøre det - Så køb FX-8350(Giv den max. 1,5volt(På eget ansvar, 1,45volt er rimeligt sikkert med den køler)), http://www.edbpriser.dk/bundko…n3-rev-20-id-7237435.aspx ,og denne her køler http://www.computersalg.dk/produkt/615421/phanteks-ph


    God standart køler, til normalt brug(op til 4,6-4,9ghz) kunne være: http://www.computersalg.dk/pro…am2am3fm1-arctic-freezer-


    Kabinet, helt sikkert det her ren kvalitet, og støj svagt: http://www.computersalg.dk/pro…define-r4--t%C3%A5rn-atx-


    Skærmen kunne være: http://www.computersalg.dk/pro…50swhk-ledsk%C3%A6rm-236-


    Jeg kan ikke vejlede dig med: Tastatur (trådløs), og Mus (trådløs) - Fordi at det skal være noget som passer til dine hænder, og vi er jo forskelligt bygget:)


    Personligt ville jeg har valgt systemet til 4400kr.(Udelukkende for at få den 384bit bus, som sidder i grafikkortet - Jeg synes det er noget blær over et spil køre flydende selvom frame raten er lav - Kræver selvfølge at du installer et af de mest krævende spil på markedet, for at kunne udnytte grafikkortet ordentligt, da spil som rift ikke har brug for et så kraftigt grafikkort), det vil give dig ydelse for hver en krone - Men hvis du gerne vil ha' nvidia, så er det jo bare det:-)

  • Fantastiske svar og jeg kan specielt godt lide din signatur om FPS Dnope.


    Jeg har som sådan ikke tænkt mig at overclocke. Jeg foreslog kun det andet bundkort fordi det understøtter PCI Express 3.0. Tænkte at det ville være synd at smide et PCIe 3.0 GPU i et bundkort der kun understøtter 2.0, men jeg tager måske fejl?


    Som jeg skriver, så vil jeg gerne hoste TeamSpeak, CS og lignende servere samtidig med at jeg gamer. Vil det ikke netop være en god idé at vælge FX-8350 til det formål? Jeg tænker at de 8 kerner vil være nyttige til det formål?


    De bundkort du foreslår Sakkura, de understøtter dog hverken PCIe 3.0 eller 8 kerner. Ser frem til flere gode inputs. Har man mulighed for SLI i ASUS M5A97?

    MB: ASUS M5A97 LE, PSU: AMD FX 6300 @ 3,5GhZ, GPU: Sapphire VAPOR-X 7950, RAM: G-Skill Ares Low Profile, DDR3 1866 MhZ, Case: Fractal Design Define R4


  • Tak:-)


    Det bundkort du forslog understøtter kun PCI-Express 2.1 - Men det jeg forslog har PCI-Express 3.0, hvis du senere vil købe et HD8970 grafikkort og sætte i, så er PCI-Express 3.0 en rigtigt god ide.


    TeamSpeak, og CS kræver ikke ret meget af computeren. Da jeg tidligere havde FX-8150(Den skal du ikke købe, FX-8350 er bedre) krævede spillene stort set ingen CPU kraft, derimod blev mine RAM ofte overbelastet, det var ikke vigtigt om jeg havde 8, eller 16gb RAM, men der var stor forskel på om jeg kørte 1866mhz CL9 eller om jeg kørte med 1600mhz CL6 eller 2000mhz CL7. 1866mhz CL8-8-8 var også en fin hastighed, men så hurtige RAM er svære at få, min teori går ud på, at en CPU med mange kerner, spørger efter informationer til den enkelte kerne, og derfor er Rammens reaktions hastighed vigtigt, ydeligere kan det tænkes at rammen bliver mere fragmenteret.


    Hvis du vil udnytte de 8 kerner ordentligt, så er du dog tvunget til at købe temmeligt gode RAM... Og der tænker jeg på RAM som dem her: http://www.edbpriser.dk/hardwa…2LE%22)%C2%A7&s=igeneric2


    Hvis du vil overclocke, så bør du kikke efter disse RAM: http://www.edbpriser.dk/ram/gs…-2-x-4-gb-id-6777334.aspx (Sæt rammen til 1600mhz, og hæv din FSB til 233mhz giv den +100mv(0,1volt) - Så køre din CPU op til 4,9ghz med turbo:-)


    Typisk bliver du nød til at sætte RAM hastigheden op manuelt i BIOS, det er også der du skal overclocke inde.


    SLI i ASUS M5A97, det vil ikke virke - Så skal du over i et bedre bundkort, men jeg vil ikke anbefale SLI, og Crossfire, fordi at det giver en del 'microstuttering' det vil sige, at du får netop de problemer som jeg nævner, omkring at måle med FPS i stor stil. Men når det er sagt, så har det møj dyre bundkort(1500kr.) Jeg forslog Quad-SLI og Quad-CrossFireX Support. desværre kan det ikke købes i Danmark, men det kan købes her: http://www.heise.de/preisvergl…b0dl0-m0eay0-a903371.html


    Tyskerne har også et større, og bedre udvalg af RAM: http://www.heise.de/preisvergl…&xf=254_1866~255_8#xf_top


    Men jeg vil igen fraråde FX-8350, og andre store CPU'er - Det burde ikke være nødvendigt, lige som jeg vil fraråde SLI/Crossfire. Når det er sagt, hvis du vil køre SLI/Crossfire - Så vil jeg anbefale dig en I7-4670K som du i starten selv var inde på, men man bør ikke SLI med 2 stk. GTX770(Dårlig praktisk ydelse, kun fine FPS målinger), så er det bedre med et Titan grafikkort, eller et HD8970(Kan ikke købes endnu) grafikkort. Så hvis du vil køre SLI/Crossfire, så bør det være med Titan, eller HD8970. Og ja jeg ved godt det ikke virker logisk:-)


    Husk Du får ikke noget ud af at købe I7-4670K, hvis du kun sætter et GTX760/GTX660ti/HD7950 og ligende i - Så ville pengene være givet bedre ud på et større grafikkort.


    Jeg er dog skeptisk over for hvordan en I7-4670K arbejder, hvis du spiller, og har server samtidigt, da den kun har 4 kerner - Det har ikke noget med CPU kraften at gøre. Her har en FX-8350 muligvis en fordel, hvis den får RAM, som er hurtig nok.


    Som du kan se stå du med nogle valg, pest eller kolera kan du sige, men hvis du kun skal køre med små server programmer, så som TeamSpeak, og CS - Så ville jeg nok passe på med at ofre for meget på den CPU;-)


    Og jeg tror ikke du køber 2 stk titan/HD8970 grafikkort, så glem SLI/Crossfire - Et godt grafikkort er næsten altid bedre end 2 mindre grafikkort. Så jeg vil stadigt pege på den computer til 4400kr.(Lavere pris, og har samme båndbredde på grafikkortet, som den til 5100kr.). Husk computere falder hurtigt i værdi.. Hvis du køber en computer til 9000kr. nu, så kan du få noget der er noget nær lige så godt til ca. 6000kr. midt i 2014, og sådan fortsætter det nok et stykke tid endnu:)

  • Du er ved at have mig overbevist. Dejligt med en masse gode ord bag foreslagene. Har du evt. nogle gode sider til at blive klog på hardware og hvordan de indbyrdes snakker sammen? Svært at gennemskue hvad frekvens og cache gør for RAM og hvordan det skal harmonere med CPU'en osv..


    Er det en idé at tilføje køler til det citeret setup`? Desuden har jeg tænkt mig at smide 2 almindelige HDD i til at køre RAID 0 udover den anbefalet SSD, men valget her er vel ikke så vigtig?


    Forresten, jeg synes ikke jeg kan se at det bundkort der understøtter PCIe 3.0?

    MB: ASUS M5A97 LE, PSU: AMD FX 6300 @ 3,5GhZ, GPU: Sapphire VAPOR-X 7950, RAM: G-Skill Ares Low Profile, DDR3 1866 MhZ, Case: Fractal Design Define R4


  • PCIe 3.0 er ikke nogen fordel i forhold til PCIe 2.0 (eller 2.1) med nuværende grafikkort. Der kommer til at gå noget tid før det gør en reel forskel.


    En FX-8350 vil ikke nødvendigvis være bedre end en FX-6300 selv om du kører en teamspeak-server ved siden af. Mange MMOs har kun gavn af de første 2-3 kerner, og teamspeak er næppe så krævende at der bliver udbytte af mere end 6 kerner.


    De bundkort jeg foreslår understøtter ikke PCIe 3.0, men det er der næsten ingen AM3+ bundkort der gør. Og PCIe 3.0 i Asus Sabertooth 990FX/Gen3 R2.0 er lidt en gimmick.
    De bundkort jeg foreslår understøtter derimod CPUer med 8 kerner helt fint. Faktisk markant bedre end Asus M5A97 LE som har dårligere VRMs uden køler. Det understøtter heller ikke SLI, men det gør Gigabyte GA-990XA-UD3.

  • selv den gamle og kun en smule oc´ede system her , trækkker fint RIFT/ CS:GO/ WOW samt en masse andre spil endnu. Den største forskel har været at få en (omend billig) SSD HDD fra kingston, og lagt Windows der....en 128GB kan dog kun anbefales (2 hvis der er råd), sammen med en ordentlig PSU.....så tror jeg allerede du vil mærke en forskel hvis du lægger dine spil vigtigste på 1 SSD og 1 holder du Windows og dens programmer på. er der så råd til 8 GB RAM ialt, og evt. en quadcore CPU kan du bare opgradere det et godt stykke tid endnu.

    Asrock x570 Taichi, Asrock 5700XT Challenger 8GB@AMD ryzen 7 2700X 3,7mhz, 4*16Gb DDR4g. G-skill TridentZ neo 3600, Seasonic 700W PSU, Kingston SSD M.2 1TB Harddrive.

  • Hvis du vil bygge din computer til specifikt at kunne trække Rift, er det en god idé at snuppe en kraftfuld quad-core. Spillet benytter vist kun højst tre kerner, så en octa-core ville være dumt/overflødigt. Jeg har selv en AMD 1090T x6 3.2 gHz og et Radeon HD5800... Det er ikke noget dårligt setup (lidt out-dated, meen...) men jeg kører kun Rift med 25 fps på ultra. Det er så nok mit grafikkort der trækker ned, tror jeg.


    Af CPU-køler kan jeg anbefale Zalman CNPS 7X LED, den er billig, relativt let, og yderst velfungerende. :)


    (Hvis noget af det her er blevet sagt tidligere, så beklager jeg. Sue me <3)


    EDIT: Jeg siger ikke, det er dumt at købe en CPU med mange kerner. Jeg siger bare, at RIFT ikke får noget ud af det. Mange gamere vil mene, at det er bedre at købe en god Intel quad-core i stedet - men til GAMING, vel at mærke.


    Held og lykke! :)

  • Du er ved at have mig overbevist. Dejligt med en masse gode ord bag foreslagene. Har du evt. nogle gode sider til at blive klog på hardware og hvordan de indbyrdes snakker sammen? Svært at gennemskue hvad frekvens og cache gør for RAM og hvordan det skal harmonere med CPU'en osv..


    Er det en idé at tilføje køler til det citeret setup`? Desuden har jeg tænkt mig at smide 2 almindelige HDD i til at køre RAID 0 udover den anbefalet SSD, men valget her er vel ikke så vigtig?


    Forresten, jeg synes ikke jeg kan se at det bundkort der understøtter PCIe 3.0?


    Der er kun en måde at finde ud af hvad der harmonere sammen - Det er desværre at teste forskellige systemer i mange forskellige situationer, og så ud fra det kan man få en ide om hvad der skal til, og så sker det alligevel at man ikke har 100% styr på det altid. Men kan også forsøge sig, med at beregne sig ud af det, men igen sker der ikke altid det man forventer, og så sker der fejl vurderinger af, og til igen.


    Jeg vil personligt altid købe en køler til et nyt setup, da den der følge med ikke altid kan klare temperature på over 25 grader i rummet, og det kan nemt ske, eller et dårligt kabinet, kan også gøre CPU'en overvarm - Med en køler til 200-300kr. behøver man ikke tænke så meget over det:-)


    Køler kunne være: http://www.computersalg.dk/pro…am2am3fm1-arctic-freezer-


    Zalman CNPS 7X LED har jeg også prøvet, den er også god, sammen med 100 andre:-)


    Ser ud til de har ændret prisen på grafikkortet!? - Her er et bedre valg: http://www.computersalg.dk/pro…rx-hd-7950-oc-with-boost-


    RAID 0, og RAID 1 har jeg altid holdt mig fra, da enten mister man en masse plads, ellers er der for store chancer for at miste data - Og hvis du skal køre f.eks. RAID 5, så skal du bruge mindst 4 ens harddiske for at det fungere ordentligt, samt en dyr controller, den onboard controller er ikke god nok(For ustabil løsning, samt for langsom). Så til privat brug, får du mest ud af at undgå RAID.


    Her er bundkortet med PCI-Express 3.0, en finesse er at det understøtter PCI-Express 3.0 x16 i SLI/Crossfire - Hvor Intel kun understøtter PCI-Express 3.0 x8 i SLI/Crossfire - Men det er stadigt unødvendigt i din prisklasse, og du vil ikke få nogen ekstra ydelse ud af det, lige som SLI/Crossfire ville være en dårlig ide: http://www.heise.de/preisvergl…b0dl0-m0eay0-a903371.html




    Du skriver: "Svært at gennemskue hvad frekvens og cache gør for RAM og hvordan det skal harmonere med CPU'en osv.."


    Til det kan jeg kun sige, gid det var så simpelt, det er det ikke - Små ændringer fra den ene CPU kerne, til den anden, giver helt andre krav til hvad der skal til, for at det harmonere sammen desværre.


    Måden jeg fandt ud af hvor hurtige RAM en FX-8150 havde brug for, var ved at lave test's, først bare en enkelt.. så efterhånden som jeg kom til 1600mhz CL8-8-8 RAM, så begyndte jeg at bruge flere og flere benchmarks, af enkelte områder i CPU'en, for at få en ide om hvor behovet var, til sidst kørte jeg ca. 15 tests, som jeg havde udvalgt, for at kunne se hvad har en FX-8150 brug for af RAM, og jeg havde 4-5 forskellige ram stave, fra 1600 til 2400mhz CL6 til CL11... Det var kun for at få en ide om hvad den CPU havde behov for... Det tog flere dage... Jeg ved ikek hvad en FX-6300 har brug for, men jeg gætter forsigtigt på, at dem jeg har forslået er ok. Så jeg synes ikke du skal bruge energi på at sætte dig så meget ind i det, for det tager tid, og er kompliceret, bare en ny grafikkort driver, kan ændre behovet for RAM til noget lidt andet.. Det er så mange ting som spiller ind, det er også derfor jeg er meget forsigtig med at anbefale noget jeg ikke ved om køre ordentligt sammen, for bare små ting kan få et system til at køre dårligt, selvom det ellers burde være så godt:)

  • Hvis du partout SKAL have PCIe 3.0, så gå Intel-vejen i stedet. Der skal man ikke betale mange hundrede kroner ekstra for den ene feature, plus CPUen understøtter det nativt (til forskel fra AMD).

  • Hvis du partout SKAL have PCIe 3.0, så gå Intel-vejen i stedet. Der skal man ikke betale mange hundrede kroner ekstra for den ene feature, plus CPUen understøtter det nativt (til forskel fra AMD).

    Ja jeg vil i hvert fald ikke ud og smide det dobbelte for et bundkort for at det understøtter PCIe 3.0. Hvad ville alternativet være til CPU og bundkort på Intel siden?

    MB: ASUS M5A97 LE, PSU: AMD FX 6300 @ 3,5GhZ, GPU: Sapphire VAPOR-X 7950, RAM: G-Skill Ares Low Profile, DDR3 1866 MhZ, Case: Fractal Design Define R4