Doom 3 - Luksus-Stuff

  • Hvilket vel også må ses som en ændring i spillets kode og beskyttelse.


    Tilfældig EULA:


    § 2 - You may not alter, merge, modify, adapt or translate the Software, or decompile, reverse engineer, disassemble, or otherwise reduce the Software to a human-perceivable form.
    § 4 - You may not modify the Software or create derivative works based upon the Software.

  • Nu er i vel klar over at en EULA ikke nødvendigvis er gældende her i EU ikke ? ... ;) ....


    Men drop snakken om hvis nu, hvis nu ...


    Er der nogle der har et problem med NO CD´s, så må de finde et bevis på en DANSK troværdig site hvor det står ... ;) ...

  • Når man nu kigger i manualen kan man godt undres over hvoffor vi egentlig diskuterer dette ;)


    Læs øverest på side 24 i manualen, der skriver de rent faktisk at man må benytte no-CD, uden egentlig at specifire det, hvad skulle formålet ellers være med en harddisk copy? :boxing:

  • Quote

    Oprindeligt indlæg af Snuff
    Må nu sige at jeg er overrasket over at de beder om dokumention, de har lavet sticky's, but ikke tjekket begrebet no-CD elller sitet game copy world? :crazyeyes:


    rolig nu - tror måske mere det var selv rippingen om til DVD der blev henvist til.


    At lave en nocd på et spil er der ikke noget problem med.


    Og da brugere herinde ikke gidere generaliseres har vi moderators det på samme måde - tak !

  • Nu er vi i området, hvor der er plads til juridiske fortolkninger, men denne pasus fra Kulturministeriets hjemmeside, burde vel i realiteten betyde at man ikke må anvende en no-cd patch, idet dette jo faktisk er en omgåelse af kopisikringen.


    - eller hvad siger I?


    Citat fra Kulturministeriets hjemmeside:


    http://www.kum.dk/sw5335.asp


    "Hvis der er en kopispærring, må man imidlertid ikke omgå denne for at fremstille kopien, men det forventes, at kopispærringer i fremtiden indrettes på en sådan måde, at det er muligt at tage en eller flere kopier til personlig brug; dette er i hvert fald intentionen med loven. "

  • Quote

    Oprindeligt indlæg af mulvad
    Ved at lægge spillet på din harddisk fremstiller du jo en kopi - hvad enten du bryder dig om det eller ej vil det juridisk set blive fortolket sådan :))


    Det må man også godt når det er til eget forbrug...

  • Quote

    Oprindeligt indlæg af købkøb


    Det må man også godt når det er til eget forbrug...


    Yeah. Som også er blevet fastslået mindst én gang i løbet af denne tråd ... Men læste ham der skrev det der jo ikke ... Åbenbart ...

  • Ja man må godt tage en kopi til eget brug, MEN i den forbindelse ikke omgå kopisikringen hvis der er en sådan.


    Kopisikring er jo bl.a. at sikre at der spilles med originale CD-ROM'er i drevet


    Konklusionen må derfor være, at det ikke er lovligt at tage en kopi til harddisken, hvis dette nødvendiggør en patch for at kunne afvikle kopien.


    Dixit :))

  • Quote

    Oprindeligt indlæg af mulvad
    Ja man må godt tage en kopi til eget brug, MEN i den forbindelse ikke omgå kopisikringen hvis der er en sådan.


    Kopisikring er jo bl.a. at sikre at der spilles med originale CD-ROM'er i drevet[/quote]


    Konklusionen må derfor være, at det ikke er lovligt at tage en kopi til harddisken, hvis dette nødvendiggør en patch for at kunne afvikle kopien.
    [/quote]


    Vrøvl.


    Kopisikringen gør at man ikke kan lave en kopi af den skrive man har ... Men da man har ret til at lave en kopi til sig selv, så må man omgå kopisikringen. Er det svært at fatte ? :boxed:

  • He He...det lyder logisk og jeg er enig I at det ikke giver mening - men loven forbyder dig at omgå kopisikringen med mindre du ikke kan afspille din CD/DVD o.lign. på din computer - f.eks. fordi skiven er beregnet til Woindows og du kører Linux.


    Det er altså IKKE lovligt at tage en kopi til sig selv hvis man derved bryder eller omgår kopisikringen - og en patch er en omgåelse af kopisikringen


    Det er derimod lovligt at tage en kopi til sig selv hvis originalproduktet ikke er beskyttet med en kopisikring.


    Er det svært at fatte


    :T

  • mulvad :


    Hvis du ikke gar fattet det efterhånden, så er det trist for dig. Læs tråden. Forstå hvad der står .... Eller lad være. Personligt er jeg røvligeglad.


    Bare drop den snak tak. Er ikke det denne tråd er til.


    og nej du har ikke ret ... Gider bare ikke forklare dig hvorfor IGEN for gider ikke gentage mig selv når du bare kunne have læst tråden.

  • Iflg. dansk lov om kopibeskyttelse er det lovligt, at bruge en NO-CD crack eller et program som CloneCD. MEn ikke at sætte sig ned selv med en disassenbler og cracke spillet i hånden. Man må omgås kopibeskyttelser hvis de ikke er effektive siger lovens ord. Og dette er ydermere præciseret ved, at kan almindelige mennesker downloade en ting der med helt almindelig brug (dvs. man ikke skal være programmør eller úberfreak) kan omgås en kopibeskyttelse er dette lovligt, hvis det sker til helt privat/personlig brug og ikke er et led i proces hvor der foregår piratkopiering eller distribution af piratkopieret materiale. Og EULA'er eller ej - et lands love går forud for en EULA...

  • Quote

    Oprindeligt indlæg af WinterSilence
    Iflg. dansk lov om kopibeskyttelse er det lovligt, at bruge en NO-CD crack eller et program som CloneCD. MEn ikke at sætte sig ned selv med en disassenbler og cracke spillet i hånden. Man må omgås kopibeskyttelser hvis de ikke er effektive siger lovens ord. Og dette er ydermere præciseret ved, at kan almindelige mennesker downloade en ting der med helt almindelig brug (dvs. man ikke skal være programmør eller úberfreak) kan omgås en kopibeskyttelse er dette lovligt, hvis det sker til helt privat/personlig brug og ikke er et led i proces hvor der foregår piratkopiering eller distribution af piratkopieret materiale. Og EULA'er eller ej - et lands love går forud for en EULA...


    Takker ... ;)


    Så er den prut vist slået .... For denne gang ... Næste gang kommer det jo nok på bane igen når der er en der skriver "NO-CD" ... :crazyeyes:

  • Quote

    Oprindeligt indlæg af r3ptile
    Hvorfor skulle hans indlæg være mere bevis en de andre? Vi har endnu ikke set noget dokumentation fra nogen af siderne.


    1. Jeg ved det er rigtigt det han skriver.


    2. Han har vel lært at man som moderator ikke skriver FACTS uden at undersøge om det nu ER facts.

  • Quote

    Oprindeligt indlæg af r3ptile
    Hvorfor skulle hans indlæg være mere bevis en de andre? Vi har endnu ikke set noget dokumentation fra nogen af siderne.


    Helt enig.
    Man kan ikke sige at noget er sandt, bare fordi man selv mener det samme.
    Det kan dog være rigtigt, men er det ikke automatisk.


    Jeg holder med mulvad i denne sag.
    Det svarer ganske godt til det jeg selv har, hhv. læst mig til og lært i erhvervsjura igennem sammenlagt fem år. I denne periode har ophavsretsloven flere gange været gennemgået.


    /Ligegyldig information: Havde i øvrigt en engelsklærer på HH der hed Mulvad til efternavn. ;)