Flere opskrifter:
8 dåser tun i vand
8 dl fromage blanc
4 spsk citronsaft
2 tsk salt
peber
cherrytomater
salatblade
Fremgangsmåde for Tunmousse:
Mos tunen med en gaffel og rør fromage blanc, citronsaft, salt og peber i. Pynt med tomat og lidt grønt. Spis brød til.
Energi: 6.121 kJ
Kulhydrater: 57,9%
Fedt: 7,6%
Proteiner: 34,5%
Opskrift på hønsekødssuppe med asparges og tarteletfyld:
Køb 500 gram hønsekød på frost ( 29,- kr. i Rema 1000 eller Bilka)
sæt 2 to liter vand i kog
put 4 terninger hønsebouillon i vandet og tilsæt kødet
tilsæt peber
koges ved svag varme indtil kødet falder fra hinanden (trevler)
tilsæt 3 dåser asparges med hoveder fra dåse eller friske ( 240 gram pr. dåse), eller ca. 800 gram friske
koges i 8-10 minutter med aparges i så de bliver kogt færdige
smid to æggeblommer i der er rørt op med lidt salt og lad så suppen tykne med dem i
jævn suppen yderligere med maizena rørt op i vand
---------------------------------------------------
2. version
tilsæt frosne ærter og gulerødder og brug mindre vand
dette giver så tarteletfyld!
Eller genbrug suppen dagen efter og lav tarteletfyld af den, eller frys den ned og brug som tarteletfyld senere
---------------------------------------------------
Svensk pølseret:
smelt smør/margarine
steg paprika til det bruser
kog 1 kilo kartofler, de skal være kolde og kogte - kan koges med skræl (evt. pil for skræl)
løg og pølser snittes i 1-1½ cm. stykker og steges i margarine med paprika
tilsæt kartofler og steg til de har fået lidt farve
tilsæt mæl til at starte med (ca. 3 dl.)
put ketchup i 4 spiseskefulde
rør det hele rundt og lad det koge til det jævner af sig selv
RØR HELE TIDEN RUNDT MENS DET STEGER FÆRDIGT, ELLERS BRÆNDER DET PÅ !!!
krydre det med salt og peber
varm det hele igennem
mangler der væske/sovs, så tilsæt mere mælk og ketchup
bruges tomatpuré brug da mindre end af ketchup
bruges tomatpure tilsæt da sukker og salt til det smager balanceret
når det er færdigt spis maden!
Medister med hvidkål - gryderet:
hvidkål
medister
løg
gulerødder
salt
peber
karry
paprika
-----------------------------------------------------------------
snit løg i halve ringe eller tern
snit gulerødder i tynde skiver
snit hvidkål i små stykker
Fremgangsmåde:
put medisteren med salt i koldt vand
tænd for medisteren den skal koge
når den begynder at koge vendes den om
og der slukkes for varmen - så skal
medisteren stå i vandet i cirka 20 minutter
------------------------------------------------------------------
kog margarine og karry i gryde og brus det af
steg løgene klare og vend dem rundt
tilsæt paprika
tilsæt hvidkål og steg til kålen er farvet
tilsæt gulerødder og vend dem hurtigt rundt til de
er småstegt og let farvet
put kogende vand i gryden samt salt og peber
vandet skal nå 1/3 del op over ingredienserne
det skal vendes rundt til det er faldet sammen og simrer
medisteren skæres ud i passende stykker
så skal kålen løftes og medisterstykkerne placeres under kålen
jævnt fordelt i gryden
så skal der skrues ned på ca. 1-2 så retten småkoger - den skal nu småkoge
ca. 40 minutter. Kig til den og rør rundt og check vand ca. efter 10-20 minutter
og smag om der mangler salt og peber
Kødstuvning med oksekød eller lam:
Ingredienser: 400 g. lammesmåkød el. oksebov
1 kg. melede kartofler
3 løg (ca. 200 g.)
250 g. gulerødder
3 laurbærblade
6 hvide peberkorn
1 tsk. salt
5 dl. bouillon
Tilbehør:
Groft brød. Kødet skæres i små tern. Kartofler og løg skæres i tern, gulerødderne skæres i skiver.
Kød og grøntsager lægges lagvis i en tykbundet gryde sammen med salt, peberkorn og laurbærblade. Bouillon hældes ved.
Småkoger under låg ca. 1 1/2 time til kødet er meget mørt og grøntsagerne er kogt lidt ud
Pastaret med fløde, ost, bacon og ærter:
500 gram of bacon in block - smoked and salted
500 gram of frozen peas
500 gram of pasta screws
200 gram of mozarella cheese
½ liter of cream (fløde)
salt and pepper
cut off bacon skin and bones inside
trim off extra fat on the bacon
fry the bacon and drip off the fat from it
make the peas 250 gram in microwave or put into
boiling water for 4 mins (microwave put 4 spoons of water
and make on 800 watts in 4-6 mins)
boil the pasta for 10-14 mins (look on the bag for cooking
timne)
mix the pasta and peas and bacon in a big pot
put cream in and the cheese
put stove on 3 (eletric stove) and mix together untill
cheese is melted
eat it
theres enough for 6 normal people or 2 people eat of it
2 times minimum