HHX, HTX eller STX?

  • nu når folk diskutere, at HTX er bedre til ingeniører, ja helt sikkert fx matematikken er jo lagt over på små ingeniør opgaver, hvor man kan benytte trignometrien, eller vektor regning som eksempel.


    Men jeg mener at HTX er alt for specialiseret, hvis man ikke er sikker på, hvad man vil. Det er en studenter eksamen ja og et adgangsbevis, men det er et adgangsbevis, som du helst skal bruge til en naturvidenskabelig uddannelse.


    STX mener jeg giver en bredere og mere almen viden så man står bedre rustet, hvad enten man vælger samfundsvidenskabelig, humaniore, eller naturvidenskabelig senere hen og DET er en suveræn fordel!


    Og helt ærligt, hvor mange i 9-10 klasse er sikre på hvad du vil!?


    Derfor er STX for langt de fleste et bedre valg! Jeg er selv HTXer,så jeg taler ikke for stx for sjov.


  • Jeg har en kommunikations linie på Københavns Tekniske Gymnasium, og har valgt mat på a niveau. Og det funger fint. Fysik er bestem heller ikke min stærke side, men det er et b- nivaeu, så det går nok.. Håber bare ikke jeg skal op i eksamen.. :O


    MoBo: Asus P5N32-E SLI nForce 680i CPU: Intel C2Q Q6600 2,4 GHz RAM: Crucial Ballistix DDR2 PC-8500 2x1GB GFX: Asus nVidia Geforce 8800GTS 512mb (G92 chip) HDD: Samsung Spinpoint 7200rpm 320GB DVD Burner: Lite-On CD Burner: Plexwriter Premium PSU: Hiper HPU-4K-580 Cooling: 4x80mm Sunbeam Green LED Fans / 1x120mm Sunbeam Green LED Fan Mouse: Razer Copperhead Chaos Green 2000 DPI Sound: Sennheiser HD570


  • Jeg vil ikke mene at htx er til ingeniør, er da lige så meget til farmeceut, læge, tandlæge, kemi studier, grafiske studier og alt muligt andet.. Og alle gym uddannelser er beviser, og man udelukker sig slet ikke fra noget ved at tage HTX. Der er en gang en HTX der er blevet præst... Og faktisk tror jeg at htx er vejen i fremtiden, ofr du får de natur videnskabelige fag, engelsk og så er det meget projekt orienteret. Og mange videregående uddannelser siger at HTX'ere er bedre rustet for studie miljøet...


    MoBo: Asus P5N32-E SLI nForce 680i CPU: Intel C2Q Q6600 2,4 GHz RAM: Crucial Ballistix DDR2 PC-8500 2x1GB GFX: Asus nVidia Geforce 8800GTS 512mb (G92 chip) HDD: Samsung Spinpoint 7200rpm 320GB DVD Burner: Lite-On CD Burner: Plexwriter Premium PSU: Hiper HPU-4K-580 Cooling: 4x80mm Sunbeam Green LED Fans / 1x120mm Sunbeam Green LED Fan Mouse: Razer Copperhead Chaos Green 2000 DPI Sound: Sennheiser HD570

  • er selv uddannet på HHX, ganske vist før den nye reform....


    men det lyder særdeles mærkeligt at hun skulle være uddannet Kontor assistent....



    Normalt hedder kan man efter sin HHX blive ansat som ELEV.


    Der arbejder man så i sin elev tid og når denne er overstået, typisk 2 år,
    bliver man så assistent.


    Dette er i hvert fald tilfældet inden for revisionsbranche og jeg er overbevist om, at det også hænger sådan sammen inden for andre brancher. Kender et par stykker som arbejder i bank, for det er da hvert fald det samme.

    Main rig:

    • Asus P8P67-Mpro
    • i5-2500K - Scythe
    • Asus 560TI
    • Intel 510 - 128 GB
    • Kingston HyperX + G.skill - 8 gb
    • Powered by Corsair
    • Contained by Silverstone SG02
  • Quote

    Oprindeligt indlæg af Morpheuz1986
    er selv uddannet på HHX, ganske vist før den nye reform....


    tjah... jeg kan i hvert fald sige at efter den nye reform var sat i gang har det hele været en spand lort.


    Og hvad jeg har fundet ud af med de gymnassielle uddannelser, så kan det være hamrende ligegyldigt, for stort set ikke en skid udover liniefagene kan du bruge til noget.


    lad mig ridse det op efter min egen mening:
    Dansk: den samme spand lort, som man har haft siden 7. klasse med at analysere tekster.


    Engelsk: ligesom Dansk og generelt på et alt for lavt niveau. Det kommer dog an på læreren


    Mat.: her lærer man en masse ting, men man spørger bare sig selv hele tiden hvad helvede man skal bruge dem til. Faktisk derfor jeg ikke tog Mat A, også fordi jeg næsten stod af ved integralregning.


    Teknologi: super fag. Her lærer du meget om at tænke udenfor den "box" alle de engelsktalende snakker om. Der er stort set ingen begrænsninger med hvad man kan lave


    kom/it: Velkommen til faget hvor du lærer logik for perlehøns. næsten intet herfra kan bruges til en døjt i der virkelige liv.


    Programmering: Hvis man kunne lære noget andet end Java i vores tilfælde (fx. C# og SQL), så havde man kunne bruge det til noget. Det kommer self. an på lærerens kompetencer indenfor programmering.


    Biologi: det samme som i skolen, her går man bare ind på kemien og andre spændende ting i planter og dyr. Herunder er der typisk eksperimenter med at trække DNA ud fra en banan eller ens egen slimhinde.


    Fysik: Det samme som i folkeskolen, men på et noget højere matematisk niveau.


    Kemi: samme som fysik


    Elektronik: Valgfag på 3. år, og er nok noget af det mest spændende hvis du vil noget indenfor IT. Her lærer man bl.a om interfaces (mest COM porten) og elektroniske komponenter. kan klart anbefales.


    skal lige siges at jeg går på 3. års htx på kom/it linie.


    stor erfaring indenfor computere har jeg dog fået ved at lære det selv. Ikke bare ved at skille og samle computere, men også ved at studere delene grundigt, samt ved at studere computernes historie meget nøje, og ikke kun inden for X86 verdenen, men også med SPARC og PPC.
    Alternativt har jeg også lært mig selv i Linux, Windows og Mac OS Siden System 8, og det ikke kun på brugerniveau.


    I teorien kan jeg blive system admin hvis jeg skulle søge arbejde nu og droppe ud af HTX, men da de fleste kræver det, bliver jeg

    CPU: Pentium III 500 MHz
    RAM: 256 MB PC133 SD RAM
    Bundkort: HP bundkort
    GPU: Matrox MGA G200


  • Hun er IKKE det samme som uddannet kontorassistent. Hun kan vel strække den så langt som til at kalde sig ufaglært kontorassistent som bl.a. er den betegnelse der bl.a. bliver brugt i kommuner.


    Som kontorelev får du jo, som i alle andre elevstillinger, et bedre kendskab til de arbejdsgange der nu er på en kontor, selvom det ofte vil være forskelligt fra virksomhed til virksomhed, men hun vil alt andet lige blive mere specialiseret hvis hun vælger at gennemføre et elevforløb.


    Problemet er så bare, at der går ret mange ledige HK'ere rundt i forhold til så mange andre brancher, og at langt de fleste der vælger den vej nok har taget HG i stedet for, da det reelt er nok, omend det er på et noget lavere niveau.


    HHX, og de øvrige ungdomsuddannelser, giver selvfølgelig visse kompetencer, men man vil stadig være ufaglært i den sidste ende hvis ikke man vælger at læse videre, så den er i hvert fald mest værd hvis man vælger at gøre dette.


  • Har vel heller ikke arbejdet i Fakta for sjov skyld :))


    Du har helt ret. En HHX er i princippet ikke ret relevant hvis man "bare" vil i lære, og de fleste der vælger at sidde på kontor eller stå i butik efterfølgende ta'r en HG i stedet for, som stiller knap så høje krav til intelligens og indsats.


    Der er vel ikke andet for, at hun begynder at søge rundt omkring. Hvis hun har en idé om hvad hun vil læse efterfølgende er det nok en god idé at søge indenfor det fagområde ikke mindst for at få relevant erhvervserfaring og udbygget netværket. Selvom hun selvfølgelig ikke kan få et ufaglært job som faglærte folk med en lang uddannelse ellers ta'r, men den slags mennesker har sikkert også brug for en hjælpende hånd fra dygtige unge mennesker.


    Så personligt ville jeg glemme alt om en elevplads og så i stedet finde noget mere relevant der er kompetenceudviklende.