Gamer Build på et budget

  • Hej Tweak.


    Jeg har været ude af hardware gamet i lang tid, og søger derfor jeres hjælp.


    Vores søn ønsker sig en gamer computer, og skal selv være med til at financiere den.
    Derfor søger jeg jeres bedste bud, på en “gamer” computer.
    Behovet er ekstremt begrænset, da det kun er Fortnite der pt. Har interesse, så eneste krav er at den skal kunne trække dette på et fornuftigt niveau.
    Kan det stadig betale sig at bygge selv, eller er pre-builds blevet så billige at det bedst kn betale sig et købe en samlet i power eller lignende?


    Pft.
    :rules:

  • Selvbyg er en entusiast-sport. Mere end nogensinde. Langt overvejende, så er der ikke meget at vinde økonomisk - ofte tværtimod. Der er simpelthen kommet så mange firmaer på banen, der specialiserer sig i "custom pre-build solutions" at der ikke er meget at vinde ved at gøre alt benarbejdet selv.
    Apropos specialister, så vil jeg anbefale dig at kigge forbi topdata. De er efter min mening den stærkeste spiller på markedet generelt, både hvad angår pris og kvalitet. I forhold til det behov maskinen skal dække, så kan du starte med at prøve at kigge på deres indgangsmodel: http://topdata.dk/product.asp?product=12283 Den er alt rigeligt til formålet, men kan selvfølgelig udbygges/tilpasses efter forgodtbefindende :-) Til 5500,- er prisen absolut også fornuftig, men det kommer selvfølgelig an på hvad I havde af forestillinger omkring prisen.


    Held og lykke med det :-)

  • Tak for svaret, det giver rigtig god mening, det var lige præcis den slags information jeg søgte.


    Jeg kan se at mange af entry modellerne bruger mange af de samme komponenter.
    Bl.a. Den maskine du linker, vision gaming m.fl.


    Kan det betale sig at tage et 1060 grafikkort, kontra et 1050 f.eks?
    Og er der andre ting man “bør” kigge på at opgradere med det samme?

  • Ja den pc de har på tilbud ligenu til 5.595 kroner ser fin ud..
    Din knægt vil blive glad for et 1060 6gb grafikkort.. Lignu er det måske kun Fortnite han spiller, men pludselig kommer de andre måske mere krævende spil på banen, og så er han forberedt :9xo
    Tilføj eventuelt en 1tb harddisk til 349kr for noget mere lagerplads.. Spil fylder en del idag..
    Hvis pengene er til det kan I også kigge på ekstra ram, men 8gb er umiddelbart fint nok..


    Men hvis du har styr på at installere Windows og drivere selv, så vil jeg anbefale at fravælge Windows derinde, da det koster 799 kroner..
    Man kan købe en licens på Kinguin.net for 200 kroner som fungerer fint..

    Intel Core i7-9700k | Gigabyte Z390 Aorus Pro | MSI Geforce RTX 2070 Gaming Z | HyperX Fury 16gb 3200mhz | Samsung 850 EVO 250GB | Samsung 860 EVO 500GB | WD Desktop Blue 1TB | NZXT Kraken X42 | Corsair RM1000X

    Rettet en gang, sidst af thjen87 ().

  • Det glæder mig, at mit svar var brugbart :-)


    Topdata bruger konsekvent ensartede komponenter. Dels er der selvfølgelig et salgs/prismæssigt perspektiv i det ift. at købe få steder, men stort. Det giver dem en væsentlig bedre kostpris. Dog er der også en klar stillingstagen forbundet med det; de bruger kun de komponenter de står inde for og som efterlever deres kvalitetskrav. Brands og navne er en meget abstrakt ting for folk at blive enige om; det gør de sjældent - derfor findes der så mange forskellige producenter der hævder at være "bedst i business" :-) Jeg er for min del velsasgtens også farvet i det omfang, at jeg har sværget til ASUS og deres core components i mange år. En PC købt i ElGiganten frisk fra et koreansk samlebånd indebærer den risiko, at selvom der sidder et high-end grafikkort i, så er det ikke sikkert at resten af maskinen har fået den samme attention to detail. Det jeg godt kan lide ved TopData her er, at helt ned til kabling, så er det kvalitet og godt håndværk. Så i sidste ende, så står du med en mere komplet maskine der ikke potentielt er sårbar iht. naturen og dens svageste led!
    Mange gange kan du sagtens køre en "basis" en "medium" og en "avanceret" serie af produkter der baserer sig på meget ens komponenter. Hver eneste del er nemlig udviklet til at passe ind i netop sådanne kategorier.


    Hvad angår forskellen på 1050/1060 chips: 1050 er ikke lavet som et dedikeret gamingkort, hvilket det også bærer præg af. Tag ikke fejl, det er et udmærket kort- og ganske alsidigt, og tag ikke fejl; det kan snildt afvikle Fortnite uden at kny det mindste! Så ud fra den præmis der hedder "Fortnite", så er det den rigtige løsning. MEN! Jeg er personligt ikke high-end grafik fanatisk og jeg vil hellere miss out on 4k gaming end at skulle skifte grafikkort inden for samme kalenderår! Spændet mellem lige præcis disse to kort er dog så stort, at jeg om ikke andet opfordrer til, at overveje det. Når Fortnite er blevet kedeligt og det næste skud på stammen dukker op, så er du væsentlig bedre forberedt med 1060 kortet. Lavpraktisk set fordi, at om et års tid, så er der mange nye titler der vil nægte at fungere under 2gb. dedikeret hukommelse. 6gb. derimod er ikke en grænse vi når foreløbig. For syns- og sammenlignings skyld, har jeg sat dem op mod hinanden - du kan se resultater her:


    https://imgur.com/a/4XmSs6W


    Hvad angår ekstra upgrades, så er +8gb. værd at overveje, da spilproducenterne allerede flittigt er i gang med at kapacitere spændet fra at udnytte 8 til 16gb. fuldt ud. Nogle mennesker er glade for masser af lagringskapacitet, nogle bruger meget lidt, men et sata drev til storage kunne evt. være en overvejelse at gøre også.


    Hvis jeg også skal prøve at nå at afslutte dette indlæg i dag, så vil jeg sige at der er meget mere kort i 1060 kortet og jeg synes det kan retfærdiggøre prisforskellen. Men hvis ligningen ender med at X er Fortnite uanset hvad, jamen så er den højere pris for så vidt bare en unødig udgift.


    EDIT:For en god ordens skyld, så vil jeg lige nævne, at jeg ikke arbejder med, hos eller for Topdata. Har faktisk ingen relation andet end egne erfaringer gennem tiden :-) det slog mig lige, at jeg anslår en tone der nemt kunne give et andet indtryk ! :-)

  • Men hvis du har styr på at installere Windows og drivere selv, så vil jeg anbefale at fravælge Windows derinde, da det koster 799 kroner..
    Man kan købe en licens på Kinguin.net for 200 kroner som fungerer fint..

    Det lyder som en fornuftigt besparelse, og jeg forestiller mig at man kan søge diverse guides på nettet/youtube. Tak! :9xo


    Endnu en gang tak for et, i den grad, gennemarbejdet svar som virkelig gør det håndgribeligt.


    Jeg foretrækker helt klart at støtte kvalitetsbevidste firmaer, som du beskriver topdata, kontra samlebånds virksomheder som Elgiganten, power m.fl. Jeg tænker også at eftersalgs servicen, hvis det bliver nødvendigt, er markant bedre.


    Ud fra begge jeres beskrivelser, er jeg slet ikke i tvivl om at det skal være et 1060 grafikkort. Grunden til at det nu skal være en gamer computer, er netop at interessen er skiftet, og det vil den uden tvivl gøre igen.


    Umiddelbart, ud fra jeres anbefalinger samt drengens ønsker ender det vidst på:


    Kabinet: NZXT S340 Black


    Processor:
    8. Gen Intel i5 8400 6core (2.8-4.0GHz)


    Grafikkort:
    ASUS GeForce GTX1060 6GB


    RAM:
    Corsair XMP Gaming 8GB DDR4 3000Mhz (Overvejer 16GB til 599,-)


    Bundkort:
    ASUS H310M


    Strømforsyning:
    Corsair 550W 80+


    Harddiske:
    240GB SSD
    1TB, 7299rpm lager HDD - 349,-


    Gejl:
    3x Blæsere m. rødt LED lys - 199,-


    Netkort:
    ASUS AC56 WiFi, 5GHz - 299,-



    TOTAL: 6.442,- +200kr. til Windows

  • Mit råd - Hold dig fra de helt billige H310 chipsæt bundkort, og brug lige en hundredlap mere på at få B360. Specielt ift. strømstyring på større CPU'er og ikke mindst mindre begrænsninger på RAM hastigheden.

    Cyberduck
    | Lian Li PC-O11DXL | ASRock PG Velocita B550 | Ryzen 5600X | 4x8GB TridentZ Royal RGB @3600 Mhz | RTX 3080 | Seasonic Platinum 750W | 4T NVME, 1TB NVME | 6TB WD RED HDD | Vandkøling fra EK |