OC begyndt at blive alt for varm?

  • Yoo..


    jeg har for et stykke tid siden overclocket mit setup, og har til tider haft det lidt sjovt ved at smide clocken lidt op og ned, når jeg har kedet mig for meget, og ikke haft andet at lave..


    Jeg har naturligvis altid lige kørt noget Prime95, 3dMark11 og FireStrike etc, for lige at sikre mig, at det hele kunne køre uden problemer, uden at blive for varmt, før jeg begynder at lade computeren køre med de instillinger som standard og under spil osv..


    setup:


    Intel core i5 3570k OC @ 4.4GHz
    Asus Z77-V LK
    Corsair H100


    Da jeg sidst clockede den for lidt over en måned tid siden, havde jeg cooler master excalibur blæsere siddende på mit H100, og det eneste jeg har ændret inden for de sidste 2 uger, hvor jeg har bemærket at computeren bliver varmere, er blæseren på radiatoren, som er blevet udskiftet fra Cooler Master Excalibur til Corsair SP120 high Performance..


    jeg tjekkede nogen reviews ud, hvor de angiveligt jo skulle være bedre og køligere osv, og da jeg sidder så stille og roligt og udskifter det meste af mit setup for at få et Asus ROG tema...


    mit kabinet, keyboard osv er alt sammen med blå belysning, som jeg udskifter til rød, for at få det røde-sorte setup, hvortil jeg har erstattet de gamle blå case fans ud med Corsair AF120 med Red LED for at få det røde lys istedet, og i samme omgang erstattede mine radiator fans ud med SP serien, som jo er ment som fans til radiator...


    Corsair SP 120 High Performance
    http://www.corsair.com/en-us/a…static-pressure-120mm-fan



    Corsair AF 120 RED Quite Edition
    http://www.corsair.com/en-us/a…on-high-airflow-120mm-fan



    når jeg nu køre Prime85, går der knap 2 sekunder, og temps flyver op på over 80 grader!
    når den står i idle, er den røget fra en idle temp på 29-32 grader til omkring de 40 grader..


    jeg kan ikke lige huske de nøjagtige temps for load osv... mener de lå omkring lav-60'erne (62-63 grader eller sådan noget).. er forholdsvis sikker på at de ikke var oppe i 70'erne eller lige på grænsen dertil.


    under gaming af f.eks. Battlefield 4, Watch Dogs osv, mener jeg de lå i begyndelsen af 50'erne.. jeg tjekker lige engang om temps har ændret sig i watch dogs, engang i aften.


    blæserne køre, og er monteret til at skubbe luften op igennem radiatoren, og ud af kabinettet...


    nogen bud på hvad der sker?
    er det bare de nye blæser som ikke virker som de skulle?
    tjekkede flere forskellige reviews ud rundt omkring, og de skulle ha været rimelig gode, men altså..


    - Raz

    Intel core i7 4790k OC'ed 4,7 GHz, cooled by Corsair H110i

    4x4GB Corsair Vengeance DDR3 2133MHz CL9 RAM

    Asus ROG Maximus vii ranger

    Asus GTX 1070 OC'd @ 2000 MHz

    Corsair 750W PSU

  • Mon ikke det bare er fordi rummet du sidder i er blevet varmere, det er jo sommer :)


    Ja det ville også være mit første bud - Bare her i Aalborg er vi jo omkring ti grader varmere i denne uge end ellers. Det kan både høres og mærkes på min PC :)


    Du kan jo prøve at clocke lidt ned i sommerperioden og så op igen når vejret vender lidt. :thumbup:

    Cyberduck
    | Lian Li PC-O11DXL | ASRock PG Velocita B550 | Ryzen 5600X | 4x8GB TridentZ Royal RGB @3600 Mhz | RTX 3080 | Seasonic Platinum 750W | 4T NVME, 1TB NVME | 6TB WD RED HDD | Vandkøling fra EK |