Opgradering af PC

  • Hej alle,


    Jeg skriver her fordi jeg har gået med overvejelser om opgradering af min nuværende PC, men jeg har ærlig talt ikke meget forstand på hardware længere (er faldet af dén vogn for længst, desværre)


    P.t. har jeg følgende:


    CPU: Intel Core i7 2600K sandy bridge
    Bundkort: ASUSTek Computer Inc P8H61-M LE (Intel sandy bridge)
    RAM: 8gb Corsair Vengeance (mener jeg, kan faktisk ikke helt huske hvilket mærke, det er)
    GFX: Nvidia GeForce GTX 560 Ti


    De dele, som jeg har luret på at udskrift er: CPU, RAM og GFX. Jeg har kigget på følgende:


    CPU: http://www.edbpriser.dk/proces…tel-boxed-id-7368349.aspx
    RAM: http://www.edbpriser.dk/ram/ki…-2-x-8-gb-id-7082732.aspx
    GFX: http://www.edbpriser.dk/grafik…3gd5-3-gb-id-7446099.aspx


    Jeg er dog meget i tvivl om, om mit nuværende bundkort passer med disse ting? Min PSU er en Energon på 750 watt, er det mon nok?


    Og bonus spørgsmålet: er det helt hen i vejret, med de ting, som jeg har fundet mig? :-)


    PC'en skal primært bruges til at spille Elder Scrolls Online (den lagger i dungeons/PvP på medium setting, som den er nu :-/ )


    Gir' det mening? :-)


    På forhånd tak for hjælpen.


    De bedste hilsner,
    Bo

  • Dit valg af hardware er ganske fint, men det bundkort understøtter ikke Haswell CPU'er (4. generations Intel). Du er derfor også nødt til at få smidt et nyt bundkort deri. Som foreksempel et MSI Z87-GD65, som dette: http://www.edbpriser.dk/bundko…65-gaming-id-7368422.aspx


    750W PSU er ganske fint, men Energon er nogle værre skod PSU'er, og risikoen for at opleve en overbelastning/kortslutning er alt for stor. Jeg ville i stedet smide en XFX 650W CPU deri, som er almindeligt kendt her på siden. Den bliver tit anbefalet. PSU er tit et sted, hvor folk sparer, men det er også tit her, hvor det kan gå grueligt galt. Link til PSU: http://www.edbpriser.dk/stroem…n-pro650w-id-4321094.aspx


    Rammene er ganske fine, men de 8 GB du allerede har, er faktisk også ganske gode, hvis du eventuelt vil spare lidt i starten. 8 GB er stadig udmærket til en gaming PC.

  • Dit nuværende bundkort understøtter ikke Intels nyeste generation af processorer. Du er begrænset til Sandy Bridge (2000-serien) og Ivy Bridge (3000-serien). Under alle omstændigheder er der kun sket ganske små fremskridt på CPU-fronten, så jeg vil anbefale du beholder din Core i7-2600K.


    Opgradering af RAM får du heller ikke specielt meget ud af. 8GB er rigeligt.


    Grafikkortet er der hvor ydelsen virkelig kan rykke. Et GTX 780 er en god mulighed, ligeledes AMDs R9 290 (så længe man køber en version med en god køler).


    En strømforsyning på 750W er mere end rigeligt, men Energon er noget skrammel. Jeg ville nok skifte den ud med noget af højere kvalitet for at være på den sikre side.

  • Hej med jer - og mange tak for de hurtige svar! :-)


    Jeg tænkte nok, at der var et eller andet ifht. bundkortet og nyt hardware. Til gengæld, så er det bestemt muligt, at min nuværende CPU/bundkort er o.k til gaming? Måske er det "bare" grafikkortet, som hænger i bremsen, eller?


    Det ville da bestemt være billigere blot at kunne skifte grafikkort istedet for både grafikkort, CPU og bundkort.


    Rammene tror jeg, at jeg venter lidt med så.


    Jeg havde egentlig godt læst lidt om Energon PSU's. Den må sg' nok også hellere blive skiftet ud i samme ombæring ;-)


    Tak igen !

  • Behold du blot din 2600K. Det er en fin CPU af ældre generation, som kan overclockes ganske fint. Derfor kan du, med en god køler, blot overclocke den, hvis du føler at den halter bagefter.


    Grafikkortet er, som Sakkura siger det, et rigtig godt sted at starte. Valget med udskiftning af PSU er en rigtig god idé, og det kan jeg absolut kun sige god for, at du sørger for med det samme :)