Ny AMD Computer til gaming (hardware hjælp til begynder)

  • Hej Folkens!


    Jeg skal bruge en ordentlig gamingcomputer, da jeg er blevet træt af min imac27 og ønsker noget med mere saft og kraft. Jeg er gammel overclockker, og elsker den slags, derfor faldt mine øjne straks på AMD's 8 kernede Buldozer serie.


    Det der er mit spørgsmål er følgende:


    Jeg gamer meget Wow, Starcraft 2, Diablo III, HL II og sådan derudaf, og jeg er interesseret i en pc der uden de store opgraderinger kan klare et par år i manegen. Jeg så selvfølgelig helst at det var muligt at køre ultra grafik og fuld 1080 opløsning.


    Jeg er kommet frem til følgende setup:



    PSU:
    Cooler Master GX Lite 600W PSU


    CPU:


    AMD FX-8150 8-Core Processor


    Mobo:


    Gigabyte GA-970A-UD3, Socket-AM3+



    Ram:


    Corsair Vengeance DDR3 1600MHz 8GB CL9



    Grafikkort


    ZOTAC GeForce GTX 560 SE 1GB PhysX CUDA


    Harddiske:


    OCZ SSD Vertex 3 Series 2.5" 120GB (main)


    Seagate Barracuda® Green 2TB (Lager)


    Ville denne setup levere den slags preformance jeg leder efter?


    Jeg er lige kommet tilbage til branchen efter flere års fravær, så i må bære over med min eventuelle uvidenhed.


    Hilsen Fence

  • Hvis du skal overclocke kan du ligeså vel tage en FX-8120 og bruge de ekstra penge på et bundkort med X eller FX chipsæt. Desuden ville jeg tae et lidt nyere og større gfx, da det er lige i den lave ende, det du har valgt.
    Som minimum ville jeg tage et HD7870, der hører til en af de nyeste gfx serier.

    Fractal Node 305 hvid - SeaSonic Focus+ 850W - Intel Core i7-8700 - AsRock Z370 mITX - 16gb DDR4-3000MHz - GTX 1080Ti - 1TB NVME SSD - Predator X34A - Corsair K70, Razer Mamba Tournament, SS Wireless H

  • Ville osse, som de andre siger kigge efter et bundkort med 990FX chipsettet på, da du netop der har alle de muligheder, som du kunne ønske dig mht. OC.


    Er det ikke en maskine som du bare næsten skriger for at få i huset indenfor de nærmeste dage, så ville jeg lige vente med at købe GFX, da Nvidia kommer med deres 660TI chip indenfor de næste 14 dage, der leverer preformance on par med GTX670 i langt de fleste tilfælde bare til en noget lavere pris.
    AMD har intet modsvar til den chip som kan matche den ang. pris/preformance og leverer knaldhøj preformance op til opløsningen 2560x1440, som du osse kender fra din imac.


    Sørg for at få fat i noget andet køling, når du vil til at lege med OC, grundet bulldoozer bliver noget varm på den anden side af de 4Ghz, enten en top luftkøler eller et af de små færdige vandkølingssæt, det er rigeligt til at kolde den kølig med.
    Af luftkølere ville jeg kigge seriøst på enten Noctua eller Polimatech og de kompakte vandkølingssystemer, kunne være Corsair H60/70/100 eller Antecs H2O 620/920.


    Ang. Nvidias nye kort, så findes der 2 glimrene artikler om det kort på tweaktown desværre må vi lige vente på at få alt info indtil Nvidia løfter deres NDA på kortet.


    Jeg har selv en Samsung 830 SSD og den er bare klippe stabil.


    CPU: om du bruger en FX-8150 eller FX-8120 er faktisk hip som hap, da både revitionsnr og batch(cpu id) er ens, så der ville jeg lade prisen være den afgørende faktor.
    Min egen FX-8120 tøffer afsted med 4Ghz til daglig hvilket er mere end rigeligt til alle spil af idag, men den kan sagtens komme langt højere op, og min temperatur ligger på 25 med et lille Antec H2O 620 dog pumpet op med en ekstra blæser monteret i et push/pull setup for lige at hive det allersidste ud af den lille radiator.


    Held og lykke med dit nye system, det skal du nok blive rigtig glad for.


    Mvh
    Sam

    AMD 2600X Ryzen, MSI X470 gaming plus, 16GB G.Skill 24ooMhz DDR4 ram, Noctua NH-U12S, Sapphire RX Vega 56 Pulse ,Crucial MX100 512GB SSD(OS), Crucial MX500 2TB SSD,2 WD 1.5TB Black Caviar, 4TB WD Red HD, Thermaltake thoughpower DPS G 1050 wattPSU,Lian-LI PC-011 Dynamic white, Iiyama 27" IPS skærm. Logitech Z213 højtalersæt, Win 10 pro 64 bit.

  • Jeg takker mange gange for den gode tone og de informative indlæg. Processoren har jeg selv overvejet at skifte ud med 8120 efter jeg nærlæste specs for begge produkter.


    Særligt tak til Ebo for at påpege det med de kommende Nvidea chips typer, for hvor meget jeg end ville smide formuer i denne pc, så må jeg nok indrømme at jeg ret simpelt ikke har +2000 til et grafikkort på stående fod.


    Min plan var lidt med Zotac kortet at lade det leve så længe det kunne, og så spare sammen til to Geforce kort i SLI.
    specielt nu også fordi de spil jeg spiller ikke er så Heavy-load igen =).


    Med Zotac kortet følte jeg bare at man fik meget kort for de beskedne penge, specielt når man ser på ydelse/pris i mellemklassen =)


    Endnu engang tak alle sammen, denne debat har bragt mig videre.


    Fence