mini mini vibration

  • Når du siger en astabil multivibrator, så går jeg ud fra at du mener et elektronisk kredsløb som fungerer som astabil multivivrator. Det tvivler jeg på at du kan få til at vibrere mekanisk (går ud fra at det er mekanisk du mener med fysisk ;)).
    Hvis du vil lave en lille vibrator, så tager du en bette motor og sætter en lille skive på. Fx en remskive. I skiven borer du ét hul ude i en ene side og sætter en bolt i der. :) Så vibrerer motoren når den kører. :)


    EDIT: Kom lige i tanke om den alternativ måde til den klassiske mekaniske vibrator, hvis du skal bruge en "mini mini" vibrator. :D Du kan tage en magnet, vikle en lille spole og så lave et fint lille "ophæng" mellem de to. Magneten skal selvfølgelig side inden i eller for enden af spolen, men polerne parallelt med dem spolen vil lave. Så bruger du din elektroniske astabile multivibrator til at lave et firkantsignal af passende frekvens, forstærker det og smider det i spolen. Så vil den også vibrere da magneten jo flyttes hele tiden. Dette kræver dog lidt mere teknisk snilde med lidt håndarbejde... Hehe :D Motoren er nemmest at bruge. :)

  • Kender godt moterversionen, den kan ikke blive "lille" nok, har overvejet den anden løsning du omtaler, men må nok se i øjenene at så lille som jeg havde tænkt mig ikke er muligt.


    Havde tænkt på en version hvor magneterne skulle være monteret på printet med en lille hammer der blev "trukket" mod magneterne skiftevis styret af den astabile.


    Får prøve mig frem såfremt der ikke er nogle der har en bedre ide


    PS nogle der ved hvordan vibratoren i en mobiltlf. virker??
    Kan den eventuelt afmonteres??

  • Quote

    Oprindeligt indlæg af Tyssetrold
    Kender godt moterversionen, den kan ikke blive "lille" nok, har overvejet den anden løsning du omtaler, men må nok se i øjenene at så lille som jeg havde tænkt mig ikke er muligt.


    hvorfor kan den ikke blive "lille" nok? du skal jo bare have en mindre skive, eller lave hullet tættere på center.. Desto tættere / mindre den bliver desto mindre bliver svingningerne vel også? evt, prøv med færre omdrejninger?

  • Quote

    Oprindeligt indlæg af Tyssetrold
    PS nogle der ved hvordan vibratoren i en mobiltlf. virker??
    Kan den eventuelt afmonteres??


    Vibratoren i en mobiltelefon er netop en lille motor. :)


    EDIT: Hvor lille er lille for dig? :D 10x10x10 mm...? 5x5x5mm? Eller hvor lille? :D


    [Blocked Image: http://www.shope2.com/photo/ph…/images/7610_vibrator.jpg]


    Sådan ser de cirka ud :D Nappet herfra: Link til google billedsøgning


    Her ses det til en samsung:
    http://www.daydeal.com/pages.php?pageid=9
    [Blocked Image: http://www.daydeal.com/files/samd415/samd415_31.jpg]

  • Quote

    Oprindeligt indlæg af Tyssetrold
    Jo da uff helt grøn


    også inden for elektronik og alt for gammel til at begynde men jeg gør det nu nok alligevel:-)


    Man bliver aldrig for gammel :9xo