HHX, HTX eller STX?

  • Quote

    Oprindeligt indlæg af Morpheuz1986
    1. HVAD FANDEN ER DER GALT MED REVISORER :boxing:


    2. Har kun haft positive oplevelser på handelsskolen, omend jeg ikke hvor meget du kan bruge det til som IT-teknikker


    har aldrig villet den vej selv, så jeg har heller ikke sat mig ind i det....


    Har aldrig sagt der var noget i vejen med at være revisor, men det er vel fair nok, at det ikke tiltaler mig? :)... Tror jeg tager STX, så må jeg overleve oldtidskundskab og historie, der vil jo alligevel altid være fag man ikke bryder sig om :)

  • Hvis jeg var dig ville jeg vælge en sproglig STX.
    Taler af erfaring her, går på en STX i en sproglig/samfundsfaglig linje, og jeg er kun positiv omkring det.
    :D

  • Jeg går selv på HTX 3. år i valby og er godt træt af det. Skolen er virkelig elending til at organisere ting og ud fra hvad jeg har hørt fra andre gælder det ikke kun min HTX. Ydere mere laver vi stort set ikke andet end gruppearbejde som jeg er godt trært af. Vi fik også fortalt at vi ville få lov til at prøve det fleste ting af i praksis men for det meste ender det med den ene tung teori time efter den anden.

    Core i7 4770K + Noctua NH-S12U I Asus Z87 Maximus Gene IV
    3x4GB Corsair Vengence PC3-12800 9-9-9-24 I WD Black 2TB + 2x256GB SSD
    XFX Vega 56 I Corsair AX850Watt I Bitfenix Phenom M
    Asus MG248Q I Logitech G502 + CM Rapid fire TK keyboard
    Nintendo Switch - PS4 1TB Pro

  • Quote

    Oprindeligt indlæg af Karse
    Jeg går selv på HTX 3. år i valby og er godt træt af det. Skolen er virkelig elending til at organisere ting og ud fra hvad jeg har hørt fra andre gælder det ikke kun min HTX. Ydere mere laver vi stort set ikke andet end gruppearbejde som jeg er godt trært af. Vi fik også fortalt at vi ville få lov til at prøve det fleste ting af i praksis men for det meste ender det med den ene tung teori time efter den anden.


    Lige præcis, man kommer til åbenthus arrangementet og ser, hører alting bliver prøvet i praksis, men i virkeligheden NEJ.

  • Efterhånden skal man jo tænke længere frem end bare en ungdomsuddannelse, fordi de er så fremadrettede efterhånden. På det studie jeg læser, kan man her i 2008 ikke komme ind med mindre du har en hel del historie, samfundsfag og sprog, som du har mulighed for på stx. Og jeg læser altså humanistisk informatik, som kan blive ret teknisk sådan set. Så det er absolut ikke nødvendigt at tage suplerende fag efter stx, som jeg kan se du vælger :)


    Desuden er der jo ikke synderligt meget gruppearbejde på stx i forhold til hhx. Det er så en smagssag om hvad man bedst kan lide.


    Håber du vælger det rigtige!

  • Blev selv HTX-student i sommers, og jeg er meget glad for at have valgt HTX, synes der er mange spændende muligheder, især på 3. år hvor der er teknikfag. Teknikfaget er nok det der adskiller HTX mest fra de andre ungdomsuddannelser idet de enkelte skoler tilbyder forskellige fag inden for f.eks. kommunikation, elektronik, process. Teknikfaget fylder en god del af undervisningen. Vi havde de otteklokketimer om ugen.
    Det er nok dette uddannelsen har forsøgt at sælge sig på (til dem der har fortrudt HTX) idet det jo netop er specielt ved HTX. Man bør ikke hænge sig alt for meget op på hvad man hører til åbenthusarrangementer osv., men istedet også vurdere ud fra personlige erfaringer, hvis du kender nogen der går på de forskellige uddannelser osv. samt snakke med dem der står og skal foretage lignende valg, de har jo sandsynligvis nogle synsvinkler på de enkelte steder, som du ikke lige selv har set!


    Vil dog lige sige at jeg gik under den gamle reform, og derfor ved jeg ikke om der er detaljer der har ændret sig.


    Med din interesse er jeg sikker på du nok skal blive glad for STX.

  • STX


    Selvom interessen ligger i IT etc.


    På STX lærer du mere om forskellige ting, ting som især er vigtige omkring vores samfund, men du lærer også din fysik på A hvis det er det du vil.


    Jeg stod selv mellem STX og HTX da jeg skulle vælge og er i dag 3.g'er på STX og jeg kan slet ikke fortælle hvor taknemmelig jeg er overfor mig selv at jeg valgte lige netop STX.


    Jeg elsker teknik, men jeg lever altså i Danmark og er glad for at vide hvordan vores samfund og alt muligt andet, få noget historie og lære "Kildekritikken" at kende (den er der åbenbart mange her på Tweak som slet ik aner hvad er, dømt ud fra mange tidligere indlæg :))).


    Basically, du lære en masse spændende ting på HTX, men du lærer intet på HTX som du ikke også vil lære på evt. DTU, så som STX'er så tager du altså ikke ind med en ulempe, men en fordel lige akkurat fordi du har en bred viden og indsigt.


    og når du selv siger at du elsker både sprog og IT så virker det altså som et hint mod STX ;)
    Det er ik det samme som folkeskolen, langt federe, langt mere brugbart og en del hårdere :cheers:


    PS. Er selv på Mat-Fys-Kemi retning på STX.


    Men valget er dit og sørg for at undersøge tingene ordentligt :cheers:

  • Super indlæg, Rolis :) - Gør mig bare endnu mere klar til at springe på STX vognen.
    Men har lige et spørgsmål, jeg faktisk er blevet i tvivl om, selvom jeg har læst på UG.dk


    - Hvis man vælger, for eksempel, fysik på niveau C.
    Skal man så have det i 1, 2 eller 3 år?


    Er med på man så afslutter det på C, men er det så som C niveau, på 3 år?

  • Quote

    Oprindeligt indlæg af Zjapper
    Super indlæg, Rolis :) - Gør mig bare endnu mere klar til at springe på STX vognen.
    Men har lige et spørgsmål, jeg faktisk er blevet i tvivl om, selvom jeg har læst på UG.dk


    - Hvis man vælger, for eksempel, fysik på niveau C.
    Skal man så have det i 1, 2 eller 3 år?


    Er med på man så afslutter det på C, men er det så som C niveau, på 3 år?


    Alle dine fag på C niveau har du i et år.


    B niveauer har du i to år


    A nivauer i alle tre år.


    Så svaret på dit spørgsmål er nej, så har du kun fysik i et år :cheers:

  • Haha, hvor lækkert ! Min dag er reddet :D (Og det har ellers været en .... dag)
    Anyhow, nu vi er igang, kan jeg jo ligeså godt lige høre om noget andet...


    Man kan jo vælge tysk som fortsætter sprog, eller som begynder sprog.
    Men hvor 'begynder man' på et begynder sprog? Det er vel ikke helt fra scratch, eller hvad?

  • Quote

    Oprindeligt indlæg af Zjapper
    Haha, hvor lækkert ! Min dag er reddet :D (Og det har ellers været en .... dag)
    Anyhow, nu vi er igang, kan jeg jo ligeså godt lige høre om noget andet...


    Man kan jo vælge tysk som fortsætter sprog, eller som begynder sprog.
    Men hvor 'begynder man' på et begynder sprog? Det er vel ikke helt fra scratch, eller hvad?


    Sig señor, begynder sprog tager dig fra starten, men husk, begynder sprog er mig bekendt KUN muligt at tage på A-niveau, så hvis man vælger noget så eksotisk som Spansk begynder, så er det A-niveau alle tre år (Som det er for mig :))) :cheers:


    Men det går nok lidt hurtigere end i folkeren, altså man hænger ikke fast i præcis det samme basics stuff i alle tre år :$ :))

  • Quote

    Oprindeligt indlæg af Zjapper
    Ja, men er meget dårlig til tysk, så vil hellere have det som begyndersprog, end som fortsætter sprog og så slet ikke kunne følge med :)


    Det kan diskuteres.


    Kan du indhente det på forstsætter, så gør det hellere, man starter forholdvis blødt også, men kan du ikke, så tag det som begynder. Plus du får jo kammerater der kan hjælpe :cheers:


    24timers eksamen er også en hjælp hvis man ik er stærk, du får en tekst i 24 timer, så skal du analysere den, og til sidst tage til eksamen og fortælle om teksten PÅ DANSK :)) og så bagefter er der en kort dialog på tysk. Så det ik helt umuligt :cheers:


  • Får man både 24 timers eksamen, hvis man har tysk på fortsætter eller begynder?

  • Rolis, du siger at STX er langt bedre end HTX, fordi man lærer noget som man ikke komme at lære mere om på DTU. Det var godt nok en anderledes vinkel, men godt du er glad for det :)
    HTX er meget ingeniør-mindet, så derfor vil det da også være en fordel at tage den, hvis man overvejer den retning. Tilbagemeldinger fra universiteterne viser at HTX-studenterne er mere klar på arbejdsformen og er generelt bedre til at samarbejde i teams end STX'erne.
    Min bror og jeg har kørt vores uddannelsesforløb parallelt. Jeg på HTX og ham på STX, og vi er da enige om, at HTX er langt hårdere mht. lektier og størrelsen af afleveringer. Jeg synes også jeg er bedre rustet til at vælge ingeniøruddannelse, efter jeg har prøvet at arbejde i træ-, maskin/smede- og elektronikværksteder, og fag som teknologi, programmering og statik og styrkelære, end ham som kun har haft matematik og fysik (som jeg også havde).
    Og så passer det ikke, at man ikke ved en skid om samfundet på HTX. Der er altså fag som samfundsfag, teknologihistorie, dansk, filosofi, psykologi og teknologi, som har stor relevans til samfundet, men det ved du jo nok allerede, eftersom du besidder en enorm indsigt i verden.


    Edit: Sorry for :offtopic:

    P4 Northwood 2 2.53 Ghz/FSB 533
    Asus Nvidia Geforce 6800 128 MB
    ECS L4S8A2 Bundkort
    1024 MB DDR PC2700 Kingston value ram
    512 MB DDR PC 2700 Samsung ram
    500 W Akasa PSU

    Rettet en gang, sidst af [FDB] FifaFrazer ().

  • Jeg er selv 3. års fra Odense Tekniske Gymnasium, og jeg syntes helt klar HTX har været ganske fint.
    Jeg var ikke selv vildt stærk i de naturvidenskablige fag, men det er dog lykkedes mig at få 7 (ny skala) i både fysik, kemi og biologi.
    HTX er meget ingeniør-mindet, men rummer bestemt også mange andre muligheder.


    En af de ting som jeg syntes er fedt ved OTG er at specielt deres computere og software er up to date, det samme gælder bøgerne.


    Samtidig har mange af lærerne en baggrund i industrien, ved nogen er det et plus og ved andre et minus, for stået på den måde at de ikke er lige gode til at formidle stoffet alle sammen.


    Men hvis du vil høre hvad man mere specifik laver på kommunikations retningen så må du sige til.


    Intel Core 2 Duo E6600
    ASUS P5N32-E SLI
    2 GB CellShock PC-6400
    2 GB Kingston HyperX PC-8000
    Inno3D GeForce 8800 GTS 320MB
    WD Caviar 250GB SATA II
    WD Caviar 500GB SATA II
    NorthQ 4100 KingKong Extreme 500W

  • Quote

    Oprindeligt indlæg af Zjapper


    Får man både 24 timers eksamen, hvis man har tysk på fortsætter eller begynder?


    Det gjorde folkene på min årgang ihvertfald. Vi er den første årgang på den nye reform, så lidt ændringer har de lavet til jer andre, men ved ik helt hvilke det drejer sig om. Jeg regner dog stærkt med at der stadig er 24timers eksamen. Dog skal du også huske at det ikke engang er sikkert at du kommer til eksamen i visse fag, der bliver trukket lod om hvilke fag du skal til eksamen i :cheers:



    @Fifafrazer


    Jo jeg lød lidt barsk og det var ikke helt så klart så lad mig lige fortælle det på en anden måde :D


    På HTX så specialiserer man sig typisk i den naturvidenskabelige / teknologiske gren ret tidligt.
    På STX så får man en bredere viden end man gør på HTX.


    Der er fordele og ulemper ved begge, men IMO er man bedre rustet til flere ting efter en STX end efter en HTX.
    Selvfølgelig har I jo lært nogle af tingene som man lærer de første semestre på ingeniørstudierne, men min pointe er bare at ALLE får lært de ting man skal lære på f.eks. DTU, så I har bare den fordel at I har snuset til samme slags stof før, selvom man måske er lidt misundelig over at I allerede har lært Statistisk fysik ;).
    Men tilgængæld er der en del IMO vigtige samfundsfaglige/humanistiske fag som man IKKE får på HTX som vi lærer, så har vi snusset til disse fag og disse fag får man altså IKKE på et ingeniørstudie.


    Man går ikke i skole (DTU) fordi man kan finde ud af det i forvejen, men fordi man skal lære det. <-- Dette og ovenstående var min pointe i tidligere indlæg :cheers:

  • Okay, hvilke fag er det du synes er så vigtige, som man ikke kan have på HTX? Der er massere af samfundsfaglige og humanistiske fag på HTX også. Der er bare ikke musik, oldtidskundskab og almindelig historie. Egentlig synes jeg ikke man får noget ud af de fag, hvis man ikke vil læse videre i den retning. Med din pointe, hvor du siger, at man ikke behøver noget forberedende viden for at kunne klare sig på universitetet, er jeg ikke enig i - så kunne man jo lige så godt springe over gymnasiet. At man på HTX snuser til forskellige ingeniør-uddannelser er jo en kæmpe fordel, når du skal vælge, hvad du vil læse videre som, i stedet for man står efter STX og ikke aner, hvad de forskellige uddannelser indeholder. Man kan læse sig frem til meget, men det er stadig ikke det samme, som at prøve det selv. Hvis man vil noget indenfor sprog, så er det jo helt klart ikke HTX men skal tage, men det argument med, at man bliver et mere dannet menneske, synes jeg simpelthen ikke holder. Man bliver altså mindst lige så dannet som menneske, ved at være tvunget ind i gruppearbejde, hvor man trækker på den enkeltes kompetencer og egenskaber, som man gør ved at ligge i sprit i 3 år :D :cheers:

    P4 Northwood 2 2.53 Ghz/FSB 533
    Asus Nvidia Geforce 6800 128 MB
    ECS L4S8A2 Bundkort
    1024 MB DDR PC2700 Kingston value ram
    512 MB DDR PC 2700 Samsung ram
    500 W Akasa PSU

  • Quote

    Oprindeligt indlæg af [FDB] FifaFrazer
    Okay, hvilke fag er det du synes er så vigtige, som man ikke kan have på HTX? Der er massere af samfundsfaglige og humanistiske fag på HTX også. Der er bare ikke musik, oldtidskundskab og almindelig historie. Egentlig synes jeg ikke man får noget ud af de fag, hvis man ikke vil læse videre i den retning. Med din pointe, hvor du siger, at man ikke behøver noget forberedende viden for at kunne klare sig på universitetet, er jeg ikke enig i - så kunne man jo lige så godt springe over gymnasiet. At man på HTX snuser til forskellige ingeniør-uddannelser er jo en kæmpe fordel, når du skal vælge, hvad du vil læse videre som, i stedet for man står efter STX og ikke aner, hvad de forskellige uddannelser indeholder. Man kan læse sig frem til meget, men det er stadig ikke det samme, som at prøve det selv. Hvis man vil noget indenfor sprog, så er det jo helt klart ikke HTX men skal tage, men det argument med, at man bliver et mere dannet menneske, synes jeg simpelthen ikke holder. Man bliver altså mindst lige så dannet som menneske, ved at være tvunget ind i gruppearbejde, hvor man trækker på den enkeltes kompetencer og egenskaber, som man gør ved at ligge i sprit i 3 år :D :cheers:


    Hey Fifafrazer :D


    F.eks. Almen Historie der er et så IMO kanon vigtigt fag for at fatte hvad der sker i vores samfund at jeg undrer mig over hvordan man kan undlade at undervise i det.


    Du misforstod hvad jeg sagde, jeg siger at ting som statisk fysik bliver lært på HTX OG på DTU, dvs. I har en fordel da I har lært nogle ting i forvejen, men alle lærer det alligevel på DTU så det jeg siger er at alle alligevel lærer det faglige der skal læres på DTU, men Historie A lærer man f.eks. ikke på DTU.


    Det er korrekt at man snuser til diverse ingeniør fag på HTX, det er blandt også derfor jeg siger at I specialiserer jer før STX'erne, men det betyder jo at der ikke er plads til f.eks. Historie.
    Der er en god årsag til at de videregående uddannelser holder åbent hus, studerende for en dag og andre arrangementer, så ved man nogenlunde hvad man går ind til.


    Jeg siger ikke at I ikke er dannede mennesker, ikke beskylde mig for noget jeg ikke har sagt, men jeg siger blot at STX'erne får en mere bred viden end I gør, mens I får spidskompetencer indenfor naturvidenskabelige og teknologiske fag, ihvertfald i forhold til STX'erne.


    Desuden så er der masser af gruppearbejde på STX også :D


    Ja så lad gå lad mig trække mit STX-es frem, vi har flere piger end jer :razz: :dance: (Vores klasse minder dog nok mere om en HTX klasse med hele 4 piger :)))


    Og hvis man gerne vil have meget sprog som topicstarter så er det altså lidt mere oplagt at vælge en sproglig STX end noget andet ;)