Tro mig - det var IKKE ment nedladende på nogen måde. Det er bare en smule frustrerende at se folk slynge om sig med tal når de ikke har belæg for det - for der er jo faktisk ikke rigtigt nogen som beviser det de siger.
Jeg arbejder for et lille firma oppe i nordsjælland, hvor vi ligger i tæt samarbejde med AMD - på køleløsninger til et par projekter, som i nær fremtid bliver aldeles interessante for Hr. og Fru Menigmand. Hvad firmaet hedder, er ikke relevant...
Som en del af mit arbejde har jeg derfor adgang til en masse informationer og rapporter, som blandet andet omhandler termiske forsøg med CPU'er - og især hvad temperatur gør ved holdbarheden.
De 35 grader indsugningsluft og en given CPU's termiske specifikation, er de kriterier vi skal arbejde ud fra for at vide om vi kan løse opgaven.
Det er derfor ikke noget man KAN finde links til, så vidt jeg ved - så jeg har meget svært ved at se hvordan jeg kan holde mit bagland rent på det punkt.
QuoteDin anden postand vil jeg betvivle, får hvis dit udsag er korrekt vil cpuéns levetid ikke blive begrænset så længe vi kører under 70C dvs at cpu der kører ved 69C vil holde lige så længe som en der kører ved 35C..
Så længe du holder dig indenfor specifikationerne for den pågældende CPU, har det intet at sige. Det værste er gentagen nedkøling og opvarmning - og i DEN situation vil du forkorte din CPU's liv med måske 5% hvis du ligger lige under loftet for specifikationerne under drift.
QuoteI alle de år hvor jeg har haft computere har jeg lært og erfaret at når en CPU kan brænde sammen ved et vedvarende "load" på 70-90 grader. Så må det jo betyde at tempereturen skal være så LAV så mulig. KryoTech lavede i sin tid en video samt en undersøgelse som beviste overfor forbrugerne at en koldere CPU var lig en længere holdbarhed samt en højere ydelse*.. Dog snakker vi minus grader her.
Problemet med at påvise at det er temperatur som dræber CPU'en, er det faktum at den er monteret på et bundkort, som er MEGET mere sårbart overfor høje temperaturer end CPU'en selv.
Du kan ikke med sikkerhed fortælle mig at det ikke er den 80+ grader varme luft fra køleren som gjorde at en MOSfet eller kondensator gav op og overvoltede CPU'en til døde, for det er alt for mange faktorer man skal tage hensyn til - ligesom jeg heller ikke kan garantere dig at en CPU ikke vil dø af for meget varme, omend det stadig ikke er over specs.
Der findes en spredning i CPU kerne kvaliteten - og den har i mange år været meget stor, som du jo udemærket kender fra den spredning der findes i hvor meget en give CPU kan overclocke.
Med 130 og 90nm er kravene til produktionskvaliteten steget markant, efter hvad AMD siger - og således også kravene til spændingsreguleringen til CPU'en.
Jeg er MEGET interesseret i den test som kryotech lavede i sin tid, så du er mere end velkommen til at linke til den. Alle inputs er jo med til at give et reelt billede af sagen.
Og jeg undskylder endnu en gang for den nedladende tone. That was never my intention...
QuoteJeg vurdere tingene ud fra logisk tankegang, og erfaringer jeg har gjort mig.
Det kommer i grunden bag på mig at en computer i bare frankrig ikke vil kunne garanteres som stabil om sommeren fra amd´s side (det kunne jeg reelt også godt tænke mig at få bekræftet)
Min logiske tankegang var 100% enig med din til det tidspunkt jeg fik nyt job på. Det var i Marts...
De krav som vi får stillet, er ret nemme at efterleve. Tag f.eks en 110 watt (TDP) CPU som en X2 4600+ er - den må ikke være over 65 grader varm ifølge nedenstående specs.
Regner vi bagud på køleren, giver det 65-35 = 30 grader divideret med 110 watt er lig med en køler på 0,27 C/W.
Regner vi så spredningen med, vil vi måske lande på 100 watt, som giver en køler på 0,3 C/W... Hvilken luftkøler med indbyggede heatpipes kan ikke det + en del mere?