windows på Ubuntu

  • Wubi virker fint, og er understøttet på ubuntu's egen support site, mens det er en installation igennem windows, begrænset og sårbart for craches. Hvis din windows installation crasher så kan du heller ikke bruge ubuntu, da den mountes gennem windows og dens egen partition ligger på c:\ drevet.
    Installationen vil også blive lidt sløvere, en en ren dualboot.


    Wubi er mest ment til dem som vil prøve ubuntu, men ikke gider boote på en live cd hele tiden.


    Først med en rigtig installation af ubuntu/linux, kan man se de mange forskelle, og hurtigheden af styresystemet og filsystemet.
    Det skal også lige nævnes at jeg efterhånden har redet ret mange filer fra windows installationer, som har givet op, og selvom man ikke kan boote sin windows kan man altid boote Linux og så lige tage en backup inden man geninstallere windows. Det har redet mig adskillige gange.

  • Quote

    Oprindeligt indlæg af KasperBang
    Men jeg er ikke skarp til sådan noget med harddisk og dual boot, derfor ville jeg have nemmest ved at jeg splittede min harddisk 250gb og 230gb. Og satte windows på den med 250 og linux på den med 230 og lavede swap på 10 gb. Hvis den så gad spørge hvad jeg ville boote når jeg tænder den kunne det være fint. Ved du om det er muligt :) Og ellers om du havde nogen trin for hvordan det hele skulle gøres :) ?


    Hvilket system er installeret først?