Skal volt være eksakt?

  • Quote

    Oprindeligt indlæg af Simonthk
    fordi et batteri kan være afladt og fuldt ladt. Der er ingen form for regulator på et batteri der bestemmer hvad volten helt præcist skal være, så den bliver bestemt af syre, plader osv inde i selve batteriet. Dette er tilfældet fordi bilen kan klare den forskellieg spænding, og hvor den ikke kan klare den spænding, sætter man bare en voltage regulator lm78?? ind og får den ønskede volt.


    Har du købt et 12v batteri skal den gerne ligge på 12v og derover. Som opladet må den gerne ligge et stykke over. Et batteri må helst ikke stå afladet og slet ikke i længere tid.


    Spixe det ser ikke umiddelbart ud til at du kan bruge http://www-s.ti.com/sc/ds/ua7812.pdf da den er på 1,5 amps og du skulle bruge mere.


    Når et "12V" SLA når 12V, så er det faktisk ved at være helt afladt.. Fuldt opladt, bør det ligge på lige omkring 12,65V.

  • Quote

    Oprindeligt indlæg af Spixe


    Det lyder da ellers meget godt.. SÃ¥ for 150,- kan du simpelthen skaffe og samle det hele, eller skulle jeg komme med regulator og aluminiumsflade? :-)


    Og mange tak for svarene i andre!


    hmm da raptorrockwoool har fuldstændig ret i det han siger :) så er det ikke den bedste løsning med en lm7812 eller den vi ikke kan finde datasheet på fra Elextra.
    Jeg kunne dog stadig godt lave det, måske med en LM294012 som har lavere dropout volt. Men da du stadig kan gå under 12v også, sååååå
    Du vil under alle omstændigheder få det bedste resultat med et af disse 2 produkter:


    http://www.buycleverstuff.co.u…12v-power-supply-23-p.asp
    http://www.thansen.dk/product.…1199147586&pn=-1257887494


    Den fra buycleverstuff stabiliserer de 12v ned til 10v og med en dc/dc converter op til 12v stabilt igen.


    Med den fra thansen har du jo noget som nemt kan bruges til alverdens andre ting også :) bærbar, dvd-afspllier osv


    og en bonus at begge produkter vil modvirke støj fra bilen.

  • Quote

    Oprindeligt indlæg af Happy^


    Når et "12V" SLA når 12V, så er det faktisk ved at være helt afladt.. Fuldt opladt, bør det ligge på lige omkring 12,65V.


    det er vist også det jeg siger :) afladt er 11,8v - 12v så hvis det ligger derover er der strøm på filuren