Indlæg af Uffe Nielsen

    er du sikker på du har sat Power kontakten i de rigtige stik ? bliver nød til at spørge...

    din maskine skulle gerne boote op selvom dit grafikkort evt skulle være dødt du for bare intet billede på skærmen...


    Jeg havde sku ikke sat power kontakten i de rigtige stik!! I manualen til bundkortet ser det ikke præcist ud som selve bundkortet, der er nogle små pinde ved siden af der hvor power stikket skal sidde. Dem havde jeg brugt i stedet for.


    Nu er der liv i alle blæseren, men jeg har ikke noget billede på skærmen. Så betyder det, at grafikkortet er dødt ikke?

    Nu har jeg skiftet bundkort og processor. Jeg prøvede at tilslutte min strømforsyning (strømforsyningen har jeg testet, så den virker) til motherboardet uden for kabinettet, hvor jeg kun havde 1 pin ram, processor inkl. blæser og grafikkort. Motherboardet lyste rødt, men ingen af blæserne på hverken strømforsyningen eller processoren gik i gang.


    Jeg satte motherboardet i kabinettet, og tilsluttede 2 pin ram, harddisk, processor og grafikkort. Samme resultat. Motherboardet lyste rød (det er vist rigtig nok) men ingen af blæserne gik i gang.


    Jeg fik intet billede på min skærm, og det virkede ikke som om, der var noget liv i pc'en.


    Betyder det, at min grafikkort er dødt? Er det meningen at blæseren på processoren skal gå i gang, hvis grafikkortet ikke virker?



    Jeg har vedhæftet 2 billeder, ved ikke lige hvor meget de hjælper.


    Jeg bor i Ølstykke på Sjælland.

    :( Øv, det lyder som om, at jeg skal forberede mig på en større regning. Jeg kan selvfølgelig være heldig, at strømforsyningen er i stykker.


    Jeg synes altid at i gamle dage, så kom der røg og det lugtede, når noget elektronik blev brændt af. Er det helt stoppet? Burde jeg ikke få bare en lille lyd?

    Jeg har set videoer, men før man står med fingrene i suppen, finder man ikke ud af, hvordan man gør (og hvordan man ikke skal gøre). Så jeg havde egentlig ikke forventet, at mit første forsøg ville være ren succes.


    Jeg prøver at skille det hele ad, og samle det lidt af gangen. Jeg har også bestilt en måler til strømforsyningen, så jeg kan teste, om der overhovedet er liv i den. Det undrer mig lidt, at blæseren overhovedet ikke går i gang på strømforsyningen, når jeg tænder for strømforsyningen (når den er sluttet til motherboardet). Det eneste "liv" jeg ser, er tændknappen på kabinettet, som lyser blåt i kanten.


    Tak for alle jeres gode forslag, det ender vel med at lykkes.

    @ShoutingSeeker
    Jeg har kigget omhyggeligt (synes jeg selv) i manualen for mit bundkort, og jeg har brugt de skruer, som fulgte med kabinettet, og der er noget afstand mellem kabinet og bundkort. Kan jeg tage bundkortet ud med kun processor, GPU, 1 ram og så sætte strøm til? F.eks. hvis det ligger på en papkasse? For at finde ud af, om det er der problemet ligger.


    Jeg har også kigget efter de små stik til hdd, power, som sidder fast på kabinettet. Der står i manualen at Power SW har jordforbindelse, og derfor skal vende rigtigt. Teksten på Power SW vendte opad, lige som de andre små stik. Er det muligt, at Power SW er vendt forkert?


    @Animal-mik
    Jeg er ret sikker på, at jeg har puttet PCI-E strømstikket til bundkortet med 6 af de 8 pins, og så prøve at tænde. Kan jeg bruge et måleudstyr til at finde ud af om motherboardet virker?
    Hvis jeg har ødelagt bundkortet er det til at leve med, jeg er mere bekymret for grafikkortet, da det kostede 3000, og bundkortet 750.


    Tak for jeres hjælp indtil videre.

    Hej


    Jeg er i gang med at bygge min første gamerpc, og det går ikke for godt. Den vil ikke starte. Der sker faktisk slet ikke noget som helst, når jeg trykker start. Jeg tror min strømforsyning er i stykker. Men første gang jeg tændte for pc'en (der skete ingenting), havde jeg fået puttet den 8-pin cpu stik i mit grafikkort, og det 8-pin PCIe stik i motherboardet (faktisk kun 6 af de 8 pin, da de 2 sidste ikke passede i stikket).
    Motherboardet er et ASUS PRIME B350-PLUS Bundkort - AMD B350 - AMD AM4 socket - DDR4 RAM - ATX,
    grafikkortet er et XFX Radeon RX Vega 56 XL,
    og min strømforsyning er Corsair VS550 V2 Strømforsyning - 550 Watt - 120 mm - 80 Plus White certified.
    Er der nogen mulighed for at undersøge, om jeg har ødelagt mit grafikkort? Eller kan det slet ikke lade sig gøre på denne måde?


    Hilsen Uffe

    Tak for hjælpen alle sammen. Jeg tror jeg sparer lidt på harddisken, og så sætter et større grafikkort i. Det giver jo god mening i forhold til, at pcen skal bruges til at spille på, og så venter jeg lige på det kommende AMD nye Vega kort, for at se prisudviklingen.

    Hej


    Jeg regner med, at kaste mig ud i at bygge min først gaming pc. Den er egentlig til min søn. Jeg har kigget rundt en del steder, og har fundet en sammensætning, som jeg tænker er god, selvom den er lidt dyr.


    Bundkort:
    MSI Z270 Gaming Pro Carbon - 1300 kr
    https://www.computersalg.dk/i/…&utm_campaign=PriceRunner


    Harddisk
    Samsung 960 Pro SSD 512 gb - 2400 kr
    https://www.happii.dk/SSD/Sams…pc&utm_campaign=pricesite


    Ram:
    16 gb DDR4 Corsair Dominator Platinum - 1900 kr
    https://www.happii.dk/RAM/Cors…pc&utm_campaign=pricesite


    CPU:
    Intel core i7 - 7700 K 4.2 GHz - 2600 kr
    http://www.bj-trading.dk/bjsho…163189&f=pricr&psnnn=2078


    GPU - grafikkort:
    Nvida GeForce GTX 1060 6GB - 2600
    https://www.de3bedste.dk/msi-v…1060-6gb-gddr5-grafikkort


    Skærm:
    27" inkl g-sync: 4000 kr.
    http://cdon.dk/hjemme-elektron…dium=cpc&utm_term=Acer+27"+LED+Predator+XB271HUA+G-Sync+Gaming-skærm&utm_content=39458203&utm_campaign=pricerunner_PC+-+Monitor+25-27


    Kabinet:
    Midttower: 520 kr
    https://www.elgiganten.dk/prod…abinet-sort-bla?scid=SEM1


    Strømforsyning:
    550 watt: 400 kr.
    http://www.bj-trading.dk/bjsho…=831540&f=pricr&psnnn=296


    Har I nogen kommentarer til mit setup? Er der noget særligt, jeg skal være opmærksom på? Udover at prisen lander på noget i nærheden af 16000 kr.