Indlæg af Mhystique

    Min nuværende computer, er nok ved at give mig de sidste livsstegn, og en udskiftning er måske ved at være på plads. Grafikkortet afbryder forbindelsen til skærmen, når jeg spiller, men generelt er udstyret så "gammelt", at det vidst er på tide med en udskiftning af det hele.

    Jeg har ikke fuldt med i dybden, så er ikke helt skarp på hvad man skal gå efter, men jeg er kommet frem til følgende:


    https://pcpartpicker.com/list/xZJwsk


    Den skal bruges både til spil, og noget billede og video redigering - dog ikke de mest krævede spil.


    Er det er fornuftigt setup, eller er der noget jeg kan tilpasse og få bedre for samme mønt, eller måske billigere?

    Aha, det gør det da lige pludselig mere interessant. Jeg fandt dog et sted på nettet, hvor de skrev at man ikke kunne være sikker på producenten ikke have lukket for muligheden for det eller at det lukkede for andre sockler på bundkortet, så man skulle forhøre sig ved producenten først.


    Så jeg har skrevet et spørgsmål til Gigabyte, for at høre om det kan lade sig gøre på deres Sniber bundkort.

    Jeg har gjort det, så det vil jeg tro fungere normalt:-)

    Bare lige en gang mere for Arveprins Knud. Så jeg ville reelt kunne tage en PCI-Ex1 tunerkort og sætte i PCI-Ex4 eller for det sags skyld PCI-Ex16 og så ville kortet stadig virke? Jeg troede at hastigheden også skulle match før det ville virke.

    Sidder og gør mig selv lidt forvirret lige nu. Jeg kan vel ikke bruge en pci-e x16 eller x8 el. x4 sockel til at simpelt pci-e lydkort eller tuner kort?


    For jeg har ikke tænkt mig at smide 2 grafikkort i maskinen, og så er det jo reelt lidt spildplads at have ligger plads til 2-4 grafikkort.

    Nu ville det nok være klogt at skrive om du skal bruge et atx eller et miniatx kort, men hvis du kikker blandt de lidt ældre kan du fx finde dette:
    http://www.edbpriser.dk/bundko…-id-7469477.aspx?q=sniper


    http://www.gigabyte.com/produc…uct-page.aspx?pid=5041#ov


    - det var bare lige et jeg fandt ved at se på de lidt ældre kort.

    Det kort er absolut en mulighed, men jeg ser helst at der højest er et gammeldaws pci sockel. Jeg bruger nemlig 2 tuner kort, og har fundet ud af det efterhånden også er svært at finde et tuner kort som ikke er pci-e. Så det almindelige pci stik, skal eventuelt kun bruges til lydkort, men det så jeg også gerne over på en pci-e.

    Hej


    Jeg står i den situation, at mit grafikkort i min HTPC er stået af. Den er af lidt ældre dato, og jeg overvejer derfor om jeg skulle opgradere hele pakken. Da det er en HTPC, men som også skal kunne håndtere lidt spil, er der nogle meget specifikke krav. Jeg har nemlig et HFX Classic kabinet, og vil helst genbruge dette. Det er pænt og så kan jeg passivt køle alt.


    Efter at have brugt en del tid på at finde ud af hvilke sockets min HFX BorgFX CPU køler kan håndtere, viser det sig at den åbenbart godt kan monteres på LGA1150. Fint tænker jeg og begynder at kigge efter bundkort, og finder da også et par interessante stykker. Men så ser jeg til min rædsel, at på alle de bundkort jeg endnu har fået kigget igennem har SATA-portene monteret parallelt med bundkortet. Som f.eks. på dette: http://www.tweak.dk/review/ASU…ximus_VII_Ranger/1962/1/1. Det dur bare ikke i mit kabinet, da jeg simpelthen ikke har plads til at de stikker ud den vej, da der så ikke er plads til kablerne.


    Nu har jeg så været igennem måske 10 forskellige bundkort, og på nær et sidder alle stikkene således. Det eneste kort som jeg fandt havde fordelt dem, men deri sad front usb connectoren så og pegede den forkerte vej, og den skal jeg også bruge.


    Kan det virker passe at der ikke findes et nyere bundkort, hvor ALLE stik som sidder i benævnte område, peger direkte væk fra bundkortet i stedet for parallelt med det? I må meget gerne komme med forslag, da jeg som sagt endnu ikke har fundet et bundkort som vil kunne passe i mit kabinet.