Indlæg af Arsukfjorden

    Nej selvfølgelig yder kortene ikke vildt meget mere, men man behøver ikke op i så voldsomme opløsninger for at få mere ud af de store grafikkort, end de mindre. Men det kan bestemt ikke betale sig med store voldsomme kort hvis man bruger en mindre skærm, det giver jeg ret i.



    Ser vi bort fra designet, så tror jeg man får mere af V2400W end T240, men forskelen er nok ikke voldsom, så tror at han bliver glad for lige meget hvad han køber.

    jeg kan ikke lige forstå hvorfor du valgte at overse at jeg linkede til samme 10k computer fra topdata som senere blev linket til. Jeg linkede også til en 24" skærm.


    T240 er meget populær, men min opfattelse er at den er blevet populær pga dens design, for så vidt jeg ved så bliver den overgået i ydelsen af Syncmaster 2443. Blandt har T240 ikke så god lystyrke hvilket kan gå ud over farver og klarhed.


    BenQ skulle have en del teknologier der gør den værd at overveje. Læs her:


    http://www.tweakup.dk/article/1468/dk/


    Designet er efter min mening også meget flottere end T240 som er for klodset, massiv og uformelig for min smag, men det er en smagssag. Dog vil jeg kraftig anbefalde dig at overveje BenQ V2400W.




    At et PC til 5.000kr yder lige så godt som en pc til 10.000kr er da, undskyld udtrykket, en fuldstændig vanvitig påstand. Lige meget hvilken opløsning man køre i så får et 9800GTX fx da baghjul af GTX295. End of story.
    Det er vigtigere at kigge på mængde af ram da 512mb kun lige rækker til 1680 x 1050 og man skal derfor have 896mb eller mere for at klare 1920 x 1080/1200 ordentlig.


    Det man skal være opmærksom på med GTX295 er at det er bygget over 2 x GTX260 og understøtter spil derfor ikke flere GPU'er, så vil GTX295 ikke yde bedre end GTX260 ude over at det har flere ram til rådighed, hvilket jo gavner i højere opløsninger.



    Det allerbedste ville være hvis du byggede en maskinem ed 2 x GTX285 da det vil være langt kraftigere end 1 x GTX295. overvej evt at bygge en Phenom II maskine i stedet for i7 og smid 2 x GTX285 i stedet for 1 x GTX295 i. Det ville give m eget bedre slutydelse i spil.

    Topdata har de bedste samlede maskiner på markedet i Danmark. At en del af deres modeller er med G31/41 chipsæt er jo så bare lidt skidt, men sålænge du ikke skal overclocke så er det udemærket og eftersom du ikke selv vil bygge din maskine, så tror jeg ikke det OC du skal bruge den til.



    Men jeg kan ikke anbefalde dig at købe deres PC sæt. Taster og musene er nok noget af det værste du kan få og skærmene er vist hellere ikke de bedste.



    Her er hvad jeg kan anbefalde:


    Skærm BenQ V2400W:
    http://www.edbpriser.dk/Produc…ucts&Soegeord=benq+V2400W


    Mus Roccat Kone:
    http://www.edbpriser.dk/Produc…ea=products&Soegeord=kone


    Tastertur Razer Lycosa Mirro:
    http://www.edbpriser.dk/Produc…ts&Soegeord=lycosa+mirror


    Maskinen:
    http://topdata.dk/product.asp?product=5904




    hvis du kun skal have computeren, så er det denne her uden tvivl!:
    http://topdata.dk/product.asp?product=5935


    Det ville være mit valg med 10.000kr. Jeg har dog ikke taget højtalere med.

    Det er nok også vær at nævne at efter Nvidia har opkøbt PhysX, så er det nu muligt at sætte 2 forskelige Nvidia kort sammen. Fx hvis man sidder med et 9800GTX og så køber et GTX285, så behøver man ikke smide 9800GTX'et ud, da det kan bruges som PhysX kort. Her er det så 9800GTX der tager sig af al PhysX regning, mens GTX285'et klare resten.
    Selvfølgelig skal ens sekundere kort være kraftigt nok til at udregne PhysX beregningerne, så man kan ikke tage et eller andet gammelt sucky 6600GT og bruge det som PhysX kort. Især ikke hvis main kortet er et GTX285 da 6600GT'et slet ikke kan følge med.



    Det er også muligt at køre med et Nvidia kort og et ATi kort samtidig, men her forøges kraften ikke, men tilgængel er det muligt at bruge de video porte der nu må sidde på det sekundære kort samtidig med at man naturligvis kan bruge det primære kort's video porte. Det er jo smart hvis man vil køre noget tripple eller Quad screen, men ikke har nok porte på sit main kort.


    Jeg må nok hellere sige at jeg ikke selv har prøvet det, så jeg er usikker på om det kræver nogen form for speciel software eller speciel opsætning af ATi og Nvidia driverne.