Indlæg af jacobask

    Min oplevelse er også, at der ikke er lavet ravage i det med Win8, men at MS har valgt at bygge systemet op på en ny måde, og der er bare rigtigt mange der vil have det som de plejer....


    De første gange jeg havde fat i windows 8 var der også mange ting der irriterede mmig, men når man først vender sig lidt til måden de fungerer på må jeg indrømme at rigtigt mange af løsningerne er smartere end ved windows 7. Man skal bare lige give det en chance.


    /ask

    Sorry, jeg havde læst forkert... Det krævede google apps.


    Man så vidt jeg husker kan man sætte sin mail op til at sende og modtage via med eget domæne helt gratis (hvis det kun er mail du skal bruge) - jeg kan i hvert fald sende og modtage fra flere adresser på min gmail konto.


    Men læs lige her: http://lifehacker.com/5967154/…counts-are-no-longer-free


    Det ser ud til at eksisterende brugere måske stadigt kan have det gratis lidt endnu...

    Og den officielle mail fra Synology:


    Bare vær opmærksom på at du bør passe på med de korte uddannelser - der kan fodres svin med ledige datamatikere og it-teknologer!


    Hvis du for alvor vil lave noget spændende (og blivende udfordrene), så bør du bestemt overveje de længere uddannelser selvom det giver mere tid på skolebænken, og de givet vil være sværere at gennemføre.


    Noget helt andet: Gør dig selv den tjeneste at bruge noget tid på at overveje hvad det er du gerne vil arbejde med, og hivlken type stilling du kan se dig selv i. Når du har gjort det kan du finde ud af hvilken uddannelse det kræver.


    Om du bruger 3, 5, 8 eller 10 år på en uddannelse nu spiller ingen rolle på den lange bane, men det vil få meget stor indflydelse på hvad du vil komme til at lave i dit arbejdsliv!

    Ja, getto løsningen vil virke fint, jeg ville dog stadigt vælge selv at sætte stikkene på. Kender du ikke en der ligger inde med en crimp-tang til RJ45? Du kunne godt have lånt min, men jeg bor nok lidt langt væk. Alternativt koster de ikke en bondegård:


    http://www.avxperten.dk/netvae…rj45-88-modular-stik).asp


    Af switch bruger jeg selv disse, så skal du bare vælge om du vil bruge med 5 eller 8 porte. Jeg syntes de fungerer upåklageligt og de fydler ikke meget:


    http://www.edbpriser.dk/switch…osafe-gs108-id-19770.aspx
    http://www.edbpriser.dk/switch…osafe-gs105-id-45328.aspx


    EDIT: Tag dig ikke af at jeg linker til avxperten, der er kun fordi det lige var let at finde der.


    /ask

    Du skal købe kablet uden stik, og så selv sætte stik på - det kræver ikke så stort et hul.


    Den lækreste løsning ville være at trække stikket og afslutte det i en dåse i vægen (i begge ender), og så et patchkabel fra dåsen og til der hvor du skal bruge det.
    I dit tilfælde ville det betyde at du sætter en dåse med 2 stik ved din internet-indgang og sætter dit modem og router op der, derfra tilslutter du LAN-siden af din router til de to stik via korte patch-kabler.


    Fra stikket trækker du et kabel ind til der hvor din computer er tilslutett (også afsluttet i en dåse) samt et kabel ind til TVet (igen afsluttet i en dåse). Nu kan du slutte en switch (eller hvad du nu har lyst til) til hver af de to dåser i hver sin ende og slutte alle enheder til der.


    En fordel her er, at du faktisk kan motere dåserne med helt almindeligt værktøj, og kablerne trækkes uden stik i enderne, hvilket kræver mindre huller i vægen.


    De stik du skal have fat i er sådan nogle:
    http://www.av-cables.dk/netvae…g-u-konnektor-2-stik.html


    + connectore der passer (cat5 eller cat6):
    http://www.av-cables.dk/netvae…-konnektor-stp-cat5e.html
    http://www.av-cables.dk/netvae…0-konnektor-stp-cat6.html


    Alle kabler kan så trækkes i bakker langs panelerne (eller i panelerne). Du køber så noget Cat5e eller Cat6 netværkskabel hos den lokale trikker (så du ikke skal ud og købe 100m rulle) samt en stribe patch kabler til at forbinde det hele med:
    http://www.avxperten.dk/netvae…rvekodede-patchkabler.asp



    Jeg har selv trukket kabler ud til alle rum som er afsluttet i dåser, og så et patchpanel centralt i huset (under en trappe), hvorfra alt bliver fordelt via en switch og en router - det er den løsning man bliver gladest for i længden!


    /ask

    Du bør vende dine blæsere om, så de ikke skal kæmpe imod den naturlige konvektion! kold ind i bunden og ud for oven - som det er nu har du det nærmest omvendt.


    Hvis du mangler støvfiltre, så køb et par billige nylon strømpebukser eller hug nogle af konens og klip til så det passer - de fungerer fint til formålet.


    /ask

    Lidt tilføjelser....


    Holder man shift nede mens man trykker på et ikon på proceslinien åbnes et nyt tomt dokument med pågældende program (for de fleste, for browsere, nyt tomt vindue)


    I browsere:
    Hold shift nede når der trykkes på et link og det åbnes i nyt vindue
    Hold Ctrl nede når der trykkes på et link og det åbnes i en ny tab
    Alt+d i du kommer til adresselinien
    ctrl+w luk tab i browser


    windows+ piletast højre eller venstre, laver det aktuelle vindue til halv skærmstørrelse klistret mod enten højre eller venstre side af skærmen (lækkert hvis man vil have to dokumenter/programmer delt ud på skærmen hurtigt så begge kan bruges)


    Et var et par stykker af dem jeg bruger næsten hele tiden.


    /ask

    Skal man lave mange screenshots kan man med fordel under preferences og distination selv definere hvad der skal gøres med billedet hver gang man tager et screenshot - således kan man i stedet for at få en dialogboks op hver gang automatisk gemme til en forudbestemt folder.