Hjælp til køb af ny mini PC

  • Jeg går og mangler en computer der er lille, lydløs, meget hurtig at boote op, forholdsvis kraftig og kan sættes til mit TV (helst med HDMI).


    Jeg har luret på MacMini og hører der måske kommer en ny snart, men jeg ved at jeg er for utålmodig til at lære alle forskellene mellem Windows og Mac, så jeg tror jeg holder mig til Windows (selvom jeg synes apples styresystemer ser rimelig blæret ud, og hører de kører meget godt og stabilt)


    Derfor tror jeg (uden at være sikker) at MacMini er lidt spild af penge for mig, da man højst sandsynligt betaler en del for selve Apple brandet.


    Så jeg ledte videre og støtte på Asus EEE og deres ny HD serie.


    Først kan jeg ikke umiddelbart se forskellen på 204 og 206? Jeg ved det er en forholdsvis billig serie, så jeg er ligeglad med prisen - jeg skal bare have den bedste. Jeg spiller ikke computerspil på den - den skal bruges til arbejde og en masse medie-gejl.


    Tror I at den bedste af disse kan køre Vista uden problemer, og samtidig streame videoer herfra (http://ilp.nba.com/Subscription/Bundles.... - der står specs i bunden af siden)?


    Det er ikke fordi jeg er for doven til selv at tjekke det, men EEE har noget der hedder en Atom processor, og denne er ikke nævnt på ovenstående link.



    Til sidst, det er ikke et must at det bliver en Asus EEE. Hvis I kender noget tilsvarende, måske noget bedre men en smule dyere, så må I hellere end gerne sige til. Som sagt skal det bare være noget småt med pænt design, semi-kraftigt men ikke til gaming-PC, lydløst og med hurtig startup - og hvis det er noget high definition skader det absolut ikke!


    Takker mange gange på forhånd


    EDIT: My bad hvis en mini PC ik er hvad jeg tror det er. Jeg leder altså ikke efter en bærbar, men en lille stationær

  • Hvad men en Asus Eee box:
    http://www.asusspecialisten.dk/product.asp?product=2363


    Jeg ved ikke, hvad du mener med 204 og 206. Den viste box er med 2 Gb ram og 1.6 GHz atom og 160 Gb harddisk. Du kan godt udvide/skifte den 2.5" harddisk, men strømforbruget vokser lidt med 7200 rpm, som de store 500 Gb har.
    Du kan godt glemme alt om Vista for sådan een. Der er anmeldelser på nettet, der viser at det kan Atom ikke klare. Der skal noget dual core til. Atom her er ikke rigtig dualcore, men kan hyperthreading, så der er 2 vinduer i taskmanager under performance.
    Kassen har 11n, så du får hurtigt trådløst net med en 11n router. Kassen har kun VGA-ud, men det betyder altså kun, at du skal trække et lydkabel med minijacks også. Boxen klarer fint 1366x768 over et VGA-kabel. Jeg har ikke prøvet 1920x1080.
    Jeg forestiller mig et system med trådløst microsoft tastatur (evt. også mus) og ikke anden skærm end TV.
    Den er god til torrent download, da strømforbrug er minimalt (ca. 12 watt for det hele).
    Så ved jeg ikke, om du kan undvære optisk drev ?
    Det er en netbook Eee 1000H, som jeg har prøvet dette med. Linux kan sagtens køre på den, og så er man langt mere immum overfor virus, og også overfor børns ødelæggelse af styresystemet.

  • tak for dit svar. Mht 204 og 206 er det deres 2 forskellige high definition modeller.. Men jeg har siddet og læst rundt omkring idag og der er mange der regner med der snart kommer en ny MacMini som skulle være ret imponerende. Så jeg tror jeg vil vente og se hvad Apple finder på. Så kan jeg altid installere Vista på den, så jeg både har OSX og Vista :)