Indlæg af DK70

    Nej, det handler om hvad der er mellem ørerne på den person der klikker og taster løs, for eksempel at man ved hvordan en Windows bliver inficeret - håbede det fremgik tydeligt. Har man den viden (også fra erfaring/fejl) så er værdien af AV til at få øje på, men er man blank er AV sikkert bedre end ingenting. Så længe det varer. Dem der tillægger AV stor betydning skal nok også checke de mere vigtige opdateringer til Flash, java, pdf osv.


    Det eneste der helt sikkert er dumt er at være naiv og tro på røver historier ;)

    Det er vel muligt manden har styr på sine ting og f.eks. har firewall i router? Men du har ret i at hvis man pinedød vil klikke og installere alt der skinner så kan AV osv. være en god ide. At udsætte sin computer for noget skummelt kommer dog næsten altid af uvidenhed eller dumhed. Apropos denne tråd så er det stadig for mange en stor opgave bare at opdatere det mest vigtige herunder browser plugins. http://it.slashdot.org/story/1…d-To-Be-At-Risk-of-Attack eller det sejler (uanset +- angående tal) Er man ikke belastet af den slags mangler og heller ikke fiser rundt på warez og lign. sider er AV blot i vejen :)

    Det er et af de ældste fjollede tweaks der aldrig har virket for nogle. Grunden til det beskrives som et tweak er 1. fordi det er synligt i et vindue og 2. fordi en del går vældigt op i boot-tid uden egentligt at interessere sig for hvorfor ;)


    Søg evt. efter "debunk windows myths" eller lign. Der er en del af dem. Eksempel http://lifehacker.com/#!503351…erformance-tweaking-myths De er i øvrigt selv slemme til at poste i øst og i vest. En del af det med tech og Windows :)

    Du kunne prøve K9 http://www1.k9webprotection.com/ der er gratis. Skal installeres men er ikke noget større problem at håndtere. Der er kodeord på admin delen. I modsætning til OpenDNS blokerer den også reklamer (en del i hvertfald) og mere vigtigt spyware, malware udover phishing. Er ret effektiv og har mange fikse detaljer. Du kan bruge både OpenDNS og K9, måden de kører på er vidt forskellig.


    Google laver forældrekontrol? Er jeg gået glip af men du mener måske Microsoft Family Safety http://explore.live.com/windows-live-family-safety?os=other Norton har noget tilsvarende https://onlinefamily.norton.co…y/loginStart.fs?ULang=dan


    Ellers er det vel lige så vigtigt du får lavet noget reklameblokering nu da Facebook er dømt sikkert ;) Hvis han vil bruge den rene IE så installer Adblock for Internet Explorer http://simple-adblock.com/ Den bruger det samme filtre som er det mest populære til Adblock Plus (Easylist), virker lige så godt i IE som i Firefox.

    Pænt sikker på du kan finde noget gratis men SynchBackSE er også god http://www.2brightsparks.com/syncback/sbse-features.html Dog noget indviklet at gå i gang med. Men den kan næsten alt. F.eks checke serienr. på dit drev, er disken tilgængelig? - hvis ikke så drop backup. Send også lige en email til xxxxx og meddel hvad der skete. Jeg har brugt det i årevis og det er ultra stabilt hvilket tæller med - at det så er overkill med variabler og regler er noget andet. Næsten umuligt at bruge alle features. Mange er dog skjulte som at Synchback sjældent har problemer med "åbne" filer. Du kan teste en prøveversion. Licensen er evig og programmet opdateres det jævnligt. Check 1km lang changelog, fra 2003 og opefter http://www.2brightsparks.com/syncback/sbse-changes.html en del selvfølgelig alm. bugs/fejl men på den anden side viser det også hvorfor mange kan lide det. Virker altid og fejl bliver rettet. God ting for et backup program.


    Ellers prøv GFI Backup http://www.gfi.com/backup-hm/backup-hm-features.htm Jeg har kun læst om det, men med mindre det hele er ustabilt fup (check Google = det er det næppe) så får du noget for pengene - også fordi det er gratis :)

    Nej, der er flere forskellige typer OEM. Den der tales om her er for "System Builders" og der er ingen begrænsninger - ud over mulig genregistrering efter X installationer eller X antal hardware ændringer. Hvis du gider kan du finde "loven" på en eller anden MS siden. Når der er en lov er der også en fortolkning og den siger også at OEM Windows er "fri". Men rigtigt at f.eks. online shops før har haft krav om man lige skulle have en lille mus med :) Tror det var omkring XP og nogle år frem. MS har aldrig været klar i mælet, men forskellen er om udgaven har "System Builder" status eller ej og hvad den status giver lov til. De Windows der følger med laptops er sikkert låst til maskinen selv om det også er OEM Windows.


    Altså idiotisk at betale overpris for Retail.