Et par spørgsmål vedr brug af SFP port i switch til Media Converter

  • Håber der er en herinde der kan forklare mig lidt om følgende.

    Jeg har lige fået fibernet, og i den forbindelse har jeg købt en media converter som køre fiber videre til min ASUS DSL AC68U i et normalt RJ 45 kabel , og i samme ombæring har jeg smidt den udleverede helvedes maskine af en zyxel router tilbage i sin kasse ...

    Jeg har dog en Netgear switch som også har SFP port og fint fint kan smide signalet op til min router som derefter gør de ting sådan en gør ..

    Nu kommer det store spørgsmål så ..
    køre jeg fiber i SFP porten på min switch og DEREFTER videre til min router.. står switch så total ubeskyttet og åben for hele verden så og sige??? , eller er signalet ikke "spiseligt" før det har været igennem min router???.. når jeg uplinker via SFP port og derefter via RJ45 til den dedikerede wanport i min router så har jeg ingen kontakt til min switch , det sker først når jeg kyler et stik i en lan port og derefter ned i en anden lan port på switchen .. Min Switch bliver ikke brugt til andet end at smide POE ud til mine overvågnings kameraer , men skal snart bruges til at smide kablet forbindelse rundt til alle rum i hele huset.. og også ud til mine haller (halv stor ejendom) .. så den skal selvf helst være bag routers firewall osv ..

    Jeg er ikke helt ny når det kommer til computere og netværk, men jeg skal være helt ærlig og sige at jeg ikke har rodet meget med switch eller de ting den kan .. og den kan altså en hel del som jeg ikke aner en hujende fis om (men er meget villig til at sætte mig ind i såfremt det viser sig nødvendigt)