Hjælp til power supply (ikke PC)

  • Hej Alle, jeg tænker at der lige ville være en venlig sjæl der kan hjælpe. Jeg har en strømforsyning, altså ikke til PC, men til en ældre router. Den er stået af, og skal bruge en ny. Det står på den 12V / 500mA på den. Kan man bare finde en med de samme specs i feks. Harald Nyborg? (Betinget af at selve stikket passer i porten selvfølgelig) Sikkert et dumt spørgsmål, men er lidt i tvivl...

  • Ja, det skulle der ikke være noget i vejen for, såfremt den er stabiliseret – og i så fald må den også godt kunne levere mere strøm.


    Det eneste man skal passe lidt på med, er, at tage en tilfældig spændingsforsyning fra rodekassen, der har hørt til et andet produkt.


    Strømforsyningen og det apparat den føder, kan være tilpasse således, at den indre modstand i strømforsyningen modsvarer den strøm apparatet trækker.


    Man kan på mange billige strømforsyningen måle en højere spænding i ubelastet tilstand end der står på den. F.eks. 19 volt på en 12 volts forsyning. Først i det øjeblik den tilsluttes, falder brikkerne på plads så spændingen falder til de 12 volt den er påtrykt.


    Man ser det ikke så meget mere, men vær opmærksom på at det kan forekomme.

  • Du skal også være opmærksom på om strømforsyningen leverer vekselspænding (AC) eller jævnspænding (DC). Det er ganske vigtigt!


    Du kan se det på symbolet der viser plus og minus, så er det jævnspænding og hvis det ikke er der, skal du kikke efter AC anmærkningen.