Laptop til gymnasiet?

  • Sønnens bærbare synger på sidste vers, så vi vil købe en ny.
    Prisleje gerne 5-6000,-


    Han skal udover skolearbejde i gymnasiet kunne se film, høre musik og den slags. Gerne mindre krævende spil, men vi har en stationær gaming pc, så det er ikke så vigtigt.


    Er dette et ok køb og har nogen bedre forslag?


    http://www.wupti.com/produkter…-pc/lenovo-yoga-500-15ibd



    Helst ikke HP da han har dårlige erfaringer med sin Envy (været til rep flere gange, mister forbindelse til netværk osv).
    Kom frisk :9xo

  • Jeg ville hellere købe denne her:
    http://www.wupti.com/produkter…-x555ua-dm062t-baerbar-pc


    Den har en ren SSD disk på 256 GB så den er noget hurtigere end hybrid disken i Lenovoen, så selvom selve pc'en ikke ser så smart ud, ville det være mit valg. Måske man kan finde den billigere på et andet site.


    Det vigtigste for mig ville være:
    SSD disk minimum 240 GB
    HD opløsning på skærmen (13,3 eller 15,6 tommer)
    8 GB ram
    Intel i5 cpu 5 eller 6 generation
    Vægt og design

  • Tak MFA


    Jeg havde beklageligvis glemt at skrive, at der er et stort ønske om touchscreen :wacko:


    Specs er helt sikkert gode på den du har linket til, men han bruger faktisk sin touchscreen en del på sin nuværende laptop, så jeg tænker, at specs skal være markant bedre for at droppe touch.


    Jeg er lidt i tvivl om hvad du mener med opløsningen. Så vidt jeg kan se er både mit og dit forslag med 15", 1920/1080 og full HD? :-)


    Der er selvfølgelig forskel på CPU idet mit forslag er Intel® Core i5-5200U og dit Intel® Core i5-6200U. Jeg formoder det betyder 5. og 6. generation, men hvor meget betyder det reelt i laptops som disse? Giver det en stor forskel eller :?:


    SSD eller hybrid er der selvfølgelig forskel på, men hjælper hybriddisken ikke til hurtig opstart fordi det er et mix af SSD og HDD? Jeg syn's jeg har læst, at hybrid kan være en ganske god løsning i laptops, da det kombinerer en god hastighed med mere lagerplads til en rimelig penge :rolleyes:


    Så vidt jeg kan se er der desuden 8GB RAM på dem begge.


    Med andre ord er jeg stadig i tvivl :D

  • Det eneste jeg synes er et problem på Lenovoen er hybrid disken. Alt det andet er rigtigt fint. De ting jeg listede er bare de ting jeg går op i ved køb af bærbar. Konen havde en smart Samsung Notebook med hybrid disk og det fungerede ikke. Vil stadigvæk anbefale en bærbar med SSD og så måske skrue ned for nogle af de andre specs. Jeg tager lige en rundtur og ser om jeg kan finde noget med Touch som ser fint ud. Har dog ikke rigtig erfaring med Touch.

  • Jo, den er klart også en mulighed, men jeg ved ikke om det er værd at gå ned i en i3 processor.
    Jeg synes ikke jeg rigtig kan finde noget negativt om hybrid drev rundt omkring. Var det noget bestemt det ikke fungerede med hybriddrevet i konens laptop? :-)

  • Problemet var at drevet hurtigt blev meget langsomt. Til at starte med var den hurtig nok, men den blev efter kort tid langsom.


    Hvis du mest er stemt for den pc du selv har fundet, så køb den. Du kan jo altid senere købe en SSD og smække i den. Du skal bare sikre dig at det er en SSD som er kompatibel med modellen.
    Har læst at nogle har haft problemer med at udskifte harddisken på Lenovo, men jeg har selv gjort det på datterens Lenovo Flex 2 og det var meget nemt.

  • De der hybrid harddiske giver ikke rigtig noget, min kammerat har en 500gb hdd med 12gb ssd(altså en hybrid) men den er langsommere en almene harddiske og fordi det er så lille en SSD kan den ikke rigtig kan hjælpe så meget(ikke engang ved opstart giver det noget).
    Hybrid harddiske køre kun 5400RPM hvor en almen harddisk er normalt på 7200rpm.


    Problemet er at de ligger de ting du bruger meget i ssd'en og resten på harddisken. Så kan du sige dig selv med 500gb hdd og 12gb ssd hvor meget "hurtig" data og hvor meget "langsom" data der er plads til. Og omkring 10gb ssd er bare langt fra nok til at give en betydelig ydelses boost. Specielt ikke når resten af pladsen er meget langsommere end en almen harddisk.


    i3 vs i5 er helt ligegyldigt, lige siden i3/i5/i7 linjen begyndte har der været rigeligt kræft i i3'eren. Den eneste grund man havde til at få en i5 var for at kunne spille spil eller andre mere krævende opgaver. Så du skal slet ikke være bekymret for at rykke ned til en i3. En i5U er nok egentlig svagere end en ikke U i3 model. U'et står for "ultra low voltage".

    .-.Samsung CF791
    .-.RX5700XT
    .-.1700x NH-D15
    .-.Asus X370 Prime-Pro
    .-.16Gb RipjawsV
    .-.1050W X-series

    .-.Crucial P1 1Tb, Samsung 850 256Gb, Seagate 1Tb

  • Ang. CPU. Hvis man sammenligner i3 og i5 begge i u versionen, så er forskellen antallet af mega hertz processerne benytter, samt mulighed for at hæve denne ved hjælp af Turbo funktionen. Til alt andet end spil og Videoredigering tror jeg ikke det betyder noget.


    Jeg troede at der var forskel på antallet af kerner, men det er der ikke når der er tale om u versionerne.